Erste Liga: újra dobogós a Csíkszeredai Sportklub

Remek játékkal újabb magabiztos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely ezúttal az Újpestet fektette két vállra. Belefért pár nagyobb hiba is, ami gólokat hozott az ellenfélnek. Vasárnap a Dunaújváros ellen lehet folytatni a sorozatot.

Csíkszeredában a már megszokott telt ház várta a Csíkszeredai Sportklub, illetve az Újpest jégkorongcsapatait az Erste Liga szombat esti találkozójára. A Sportklubnál vállsérülés miatt Valchar és Antal Zs. maradt ki, míg Bíró Tamás hosszas sérülés után tért vissza.A hazai publikum ezúttal sem csalódhatott kedvenceiben, akik már az első percektől kezdve jobb hokit játszottak, mint ellenfelük. Ennek pedig a 8. percben lett meg az eredménye, amikor Rokaly Szilárd vezetéshez juttatta a kék-fehéreket. Pár percre rá az első gól szerzője közel állt a duplázáshoz, de Sila nagyot mentett. A 17. percben viszont tehetetlen volt Farkas nagyon jól eltalált löketével szemben. Nem úgy két percre rá, amikor Gecse kék vonalról belőtt korongját csúnyán benézte a szlovén.

A második harmadra a tempó némiképp alábbhagyott, viszont eseménydús játékrész vette kezdetét. Az Újpest igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, aminek köszönhetően hátul kinyíltak. A hazaiak számtalan alkalommal szólóba indulhattak volna, vagy épp kettő az egy ellen fordulhattak le, de vagy a passz volt rossz, vagy a korongátvétel. Benne volt a gól a lilák játékában is, ezt bizonyította Sikorcin hatalmas helyzete is, amikor Onodinak kellett egymás után háromszor védenie. A játékrész utolsó perceiben felpörögtek az események. Előbb Ropret előnyből szépített, majd Szcsasztlivij ugrott ki, és mattolta Silát, ahhoz, hogy másfél perccel a vége előtt Ropret újfent betaláljon.

Az utolsó felvonás eleje teljes mértékben a hazai csapat szája íze szerint alakult és Sila hatalmas védéseire volt szüksége az Újpestnek, hogy maradjon a 4–2. A 48. percben viszont már ő is tehetetlen volt. Szcsasztlivij hatalmas gólt ragasztott a hálójába, amelyet egy párszor érdemes lesz visszanézni a gólösszefoglalóból. A Sportklub támadásban maradt, de sem Rokaly Sz., sem Fabus nem tudta kihasználni ziccerét, mígnem az 53. percben Győrfy kékvonalas lövésébe Egyed bele nem ért. A kényelmes előnytől elpuhultak a hazaiak és ezt azonnal két góllal büntették a vendégek, de erejük már nem maradt, hogy közelebb kerüljenek a vendéglátókhoz még a kapuslehozatallal sem.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Újpest 6–4 (3–0, 1–2, 2–2)

Gólszerzők: Rokaly Sz. (8.), Farkas (17.), Gecse (19.), Szcsasztlivij (38., 48.), Egyed (53.), illetve Ropret (38., 39.), Frolik (53.), Becze (55.).

„Jól játszottunk ma, bár elkövettünk pár ostoba, nagy hibát, melyet ki is használt az ellenfél. Összességében viszont elégedett vagyok, és remélhetőleg a Dunaújváros ellen is ilyen jól fogunk játszani” – mondta Leo Gudas, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője.

„Hogy ezt a mérkőzést elveszítettük, annak köszönhetjük, hogy elképesztően puhán jégkorongoztunk. A saját harmadunkban szemmel akartuk verni az ellenfelet, amely ebben a sportágban nem működőképes, és ez különösen azért fájó, mert itt négy gólt ütni nagy dolog. Ebből adódóan az offenzív részével elégedett voltam, még nulla lőtt gólunknál is, mert amikor a támadó harmadban voltunk, keményen dolgoztunk, de egy ilyen kaliberű csapat ellen, sőt senki ellen nem lehet ilyen vérszegény hátsó munkát végezni. Ránk nem jellemző, hogy ilyen sok gólt kapunk. Nagyon egyszerű dolog, amin javítani kell, éspedig agresszívebben kell játszanunk” – értékelte a mérkőzést Szilassy Zoltán, az Újpest vezetőedzője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?