Grozav két góljával verte Románia a törököket Kolozsváron

A törökországi Karabükspornál légióskodó, gyulafehérvári születésű, de a Kolozsvári U-nál is megforduló Gheorghe Grozav két góljával győzte le csütörtökön este a román labdarúgó válogatott a Mircea Lucescu vezette török nemzeti tizenegyet a Kolozsvári CFR 1907 stadionjában.

Az ööszefonódások a román és a török labdarúgás között több évtizedes múltra tekintenek vissza, csúcspontjai ennek az a Mircea Lucescu vezette Galatasaray volt, amely Gheorghe Hagi és Gheorghe Popescu vezérletével UEFA-kupát is nyert 2000-ben. Azóta folyamatosan „táplálja” a török bajnokságot a román futball edzőkkel és játékosokkal.

Ilyen utat jár be a csütörtök esti román-török összecsapás hőse, Gheorghe Grozav is, aki jelenleg a Kardemir Karabüksor középpályásaként érkezett Kolozsvárra. Costim Contra szövetségi kapitány bizalmát jelzi, hogy Grozav megkapta a 10-es mezt, amelyet a a román sportsajtó előzetesen Budescura adott volna rá.

A fellegvári Constantin Rădulescu-stadiont megtöltő 13 ezer nézőnek a 42. percig kellett várnia az első gólra: Stanciu labdát szerzett majd Deachoz passzolt, aki a török tizenhatosba ívelte a labdát. Itt pontosan érkezett Grozav és nem hibázott. 

A második félidő közepén ugyanaz a Grozav vette be Tekin kapuját: Pintiliitől kapott jó passzt, majd két csel után lőtt és növelte kétgólosra a trikolórok előnyét.  

Eredmény
Románia-Törökország 2-0 (1-0)
Gólszerző: Grozav (42, 69)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?