A Sepsi SIC megszerezte első Európa-kupabeli győzelmét

Szerda este megszerezte első Európa-kupabeli győzelmét a Sepsi SIC. A hazai bajnoki címvédő sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat hazai pályán, a Sepsi Arénában fogadta a lengyel Enega Torun együttesét.

A hétközi időpont és a halottak napja ellenére az arénát több ezer sepsiszentgyörgyi szurkoló töltötte meg, akik fergeteges hangulatot teremtve biztatták kedvenc csapatukat. A görcsös kezdést követően lendületet vett a Sepsi SIC és végig lendületesen játszott, de a lengyelek se adták könnyen magukat.

A mérkőzés végén a Sepsi SIC 71 – 49 arányban győzedelmeskedett az Energa Torun ellen, ezzel megszerezte első Európa Kupabeli győzelmét. Ahhoz, hogy versenyben maradjon, azaz fenntartsa a csoportból való továbbjutás esélyét, a zöld-fehér csapatnak legalább 16 pontos győzelmet kellett aratnia, de lendületes játékának köszönhetően 22 pont különbséggel bizonyult jobbnak, mint a lengyel csapat.

A mérkőzést követően Zoran Mikes edző elégedetten nyilatkozva azt mondta: boldog azért, hogy végre sikerült nyerni az Európa-kupában, köszönhetően a fantasztikus csapatnak és a szurkolóknak. A Sepsi SIC számára most egy rövid szünet következik, ami alatt alaposan fel szeretnének készülni a következő két mérkőzésre. A sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat az Európa-kupában a szlovák Pieštanské Čajky csapatát fogadja a Sepsi Arénában. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?