Liga 1: letaszították a „trónról” a Kolozsvári CFR-t, a Sepsi OSK tovább süllyed

Rosszul alakultak a dolgok a labdarúgó Liga 1 „magyar” csapatai számára a 16. fordulóban: a tabellát a bajnokság kezdete óta vezető Kolozsvári CFR csak döntetlent ért el a Fellegváron a Szászmedgyesi Gaz Metannal és lecsúszott a második helyre, a Sepsi OSK 0-2-es vereséget szenvedett a FC Botosani ellen és ezzel tovább növelte nyeretlenségi sorozatát.

A tabellán is nyoma lett annak, hogy a Kolozsvári CFR három forduló óta nem tudott nyerni: a vasutasok szombaton délután a Fellegváron csak gólnélküli döntetlent játszottak a Szászmedgyesi Gaz Metan ellen. A CFR ’faut pas’-ját két csapat is kihasználhatta volna, ugyanis közvetlen üldözői - a CSU Craiova és a fővárosi FCSB – ki-ki mérkőzésen dönthettek arról, hogy ki veszi át a vezetést a Liga 1 tabelláján. Ez a fegyvertény végül a FCSB-nek sikerült, amely meggyőző 5-2-es győzelmet aratott az oltyán csapat felett és 35 pontjával a bajnokság élére állt.

Az élvonal egyik újoncán, a  Sepsi OSK-n az edőzcsere sem segített hétfőn délután a FC Botoșani ellen. A háromszékiek saját maguk ásták meg sírjukat, az első félidő hosszabbításában Petrovik stupid falutot követ el saját tizenhatosában, a megítélt büntetőt Laurentiu Bus magabiztosan értékesítette. A második félidő közepén pedig Bordeianu lövése Burlacu szerencsétlen megmozdulása után jutott a Sepsi kapujába.

A mérkőzés ítéletidőben ért véget.

Liga 1, a 16. forduló eredményei
CSM Poli Iaşi-Concordia 3-1
FC Voluntari-Juventus 0-0
Temesvári ACS Poli-Astra 2-1
Kolozsvári CFR-Szászmedgyesi Gaz Metan 0-0
CS U Craiova-FCSB 2-5
Sepsi OSK-FC Botoşani 0-2
Dinamo-Viitorul (hétfő 20:45, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?