FIBA Europe Cup: idegenben győzött az U-BT, a Sepsi-SIC drámai mérkőzést bukott Pöstyénben

Nagyarányú, 14 pontos győzelmet aratott a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda csapata Grúziában, a Dinamo Tbiliszi csarnokában a FIBA Europe Cup csoportkörének második fordulójában. Az ugyanazon nevű sorozat női változatában a Sepsi-SIC drámai mérkőzést bukott el Szlovákiában. 

Az Isztambuli BBSK múlt heti legyőzése után idegenben lépett pályára a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup csoportkörében. A fehé-feketék a távoli Grúziába utaztak, ahol a Dinamo Tbiliszi otthonából hozták el - meglepően könnyedén - a 2 pontot. A mérkőzés után nyilatkozatában Mihai Silvășan, az U-BT edzője is beismerte, nem számított ilyen könnyű mérkőzésre, azt követően, hogy csapata vezetése 30 pont fölé kúszott már az okozott gondot, hogy továbbra is motiválja csapatát. A megnyugtató előny birtokában aztán lehetőséget biztosított a keret minden tagjának, akik így értékes nemzetközi tapasztalattal gazdagodhattak. 

Közel volt első győzelméhez a Sepsi-SIC az ugyanazon nevű sorozat női változatában. Zoran Mikes lányai a szlovákiai Pöstyénben feledtették volna az első két fordulóban elszenvedett vereséget. A vendéglátók 27-23-ra nyerték az első félidőt, s a végén is ők örülhettek a 54-52-es eredménynek. A Sepsi legeredményesebb játékosai Marshall és Dzankics voltak, akik 11-11 ponttal járultak hozzá a szoros eredményhez. 

Eredmények

  • Dinamo Tbiliszi-Kolozsvári U-BT 73-87
  • Piestancke Cajky-Sepsi-SIC 54-52

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?