FRISSÍTVE - WTA-világbajnokság: Halep simán kikapott Wozniackitól

FRISSÍTVE - Két szettben, 6-0, 6-2 arányban szenvedett vereséget szerdán a világranglistát vezető, első helyen kiemelt Simona Halep a hatodik helyen kiemelt Caroline Wozniackitól, a Szingapúrban zajló tenisz WTA-világbajnokság Vörös-csoportjának második játéknapján.

A 27 éves Wozniacki (WTA - 6.) tökéletes meccset játszott, mindössze 63 perc alatt megnyerte második szingapúri mérkőzését is és ezzel bejutott az elődöntőbe. Halep rengeteget hibázott, csak a második játszma elején tűnt úgy, hogy képes meccsben maradni.

Wozniacki, aki maga is vezette a világranglistát, az első szettben 24 perc alatt lelépte Halepet, egyetlen játékot sem engedett a román teniszezőnek. A román lány elveszítette a második szett első játékát is, majd nullára hozta adogatását. Ezt követően a dán is megnyerte adogatását, majd breakelt (1-3). A következő game-ben Halepnek break-labdája volt, de nem tudta kihasználni, Wozniacki 4-1-re elment, ahonnan már nem volt visszaút.

Wozniacki egész meccsen jobban adogatott, mind az első (72 százalék-54 százalék), mind a második (69-27) szerva tekintetében. Halepnek valamivel több nyerője (11-9), de sokkal több ki nem kényszerített hibája (17-7) volt.

Halep eddigi teljesítményéért 283 000 dollárt és 375 WTA pontot kap, és mindenképpen győznie kell pénteken Szvitolina ellen, hogy bejusson az elődöntőbe. A Vörös-csoport másik szerdai mérkőzésén Caroline Garcia Jelina Szvitolinával játszik.

A Vörös-csoport első meccsnapjának eredményei: Simona Halep - Caroline Garcia (Franciaország) 6-4, 6-2; Caroline Wozniacki - Jelina Szvitolina (Ukrajna) 6-2, 6-0.

FRISSÍTVE: Halep győzelemre van ítélve

A Vörös-csoport második szerdai mérkőzésén Caroline Garcia három szettben győzte le Elina Szvitolinát. Ha Simona Halepnek az utolsó csoportmérkőzésen sikerül legyőznie Elina Szvitolinát, akkor a másik párharc eredményétől függetlenül továbbbjut. Erre van esélye akkor is ha három szettben kikap az ukrán lánytól, de feltétel az is, hogy Garcia is kapjon ki Wozniackitól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?