Felszerelést kaptak a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legfiatalabb hokisai

250 mezőnyjátékos-, illetve 16 kapusfelszerelést osztanak szét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban, elsősorban az U8-as, illetve az U10-es korosztályok számára. 

Első körben a Felcsík SK, a csíkszeredai, illetve a gyergyószentmiklósi sportolók kapták meg az öltözetet. A szakemberek abban bíznak, hogy a felszerelés biztosításával még több gyereket tudnak megnyerni a hokinak.

Ahhoz, hogy egy hokista biztonságosan léphessen a jégre, komoly felszerelésre van szükség. Ám egy teljes sportöltözet megvásárlásához a szülőknek bizony mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakemberei azt szeretnék, hogy amikor gyerekük számára sportágat választanak, az anyagi teher nagysága egyetlen szülőt se tántorítson el attól, hogy jégkorongozni írassa be. Így az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány 266 darab felszerelést vásárolt, melyet az akadémiával együttműködő nevelőegyesületeknél játszó fiataloknak osztanak szét.

Elsőként Csíkkarcfalván, a helyi műjégpályán a Felcsík SK U8-as, illetve U10-es hokisai vehették át a sportöltözetet csütörtökön, ezt követően Csíkszeredában, a Molnár Lajos Műjégpályán folytatódott az átadás, majd pénteken Gyergyószentmiklóson. Az akadémia gondolt a nagyobbakra is, a Felcsík SK, az ISK Csíkszereda, illetve az ISK Gyergyószentmiklós U16-os és U18-as sportolói korcsolyákat, hokibotokat valamint kapusfelszereléseket vehettek át az akadémia vezetőitől.

„Eredetileg úgy terveztük, hogy központonként 30-30 rend felszerelést adunk át, ám végül úgy döntöttünk, hogy a készletet a betoborzott gyereklétszám függvényében osztjuk szét. Még több sportruházat beszerzését sem tartjuk kizártnak, abban az esetben, ha a gyereklétszám meghaladja a 270-et. A jégpálya nyitások függvényében a többi központ is új öltözékhez jut majd. Az U18-as, illetve az U16-os korosztályokban pedig minden játékos igény szerint vagy korcsolyát vagy két-két botot fog kapni, míg a kapusok szükséglet szerinti felszerelést” – mondta Nagy Attila, az SZJA ügyvezetője.

Az átadáson jelen volt a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke, Tánczos Barna is, aki kiemelte, hogy a felszerelések beszerzésével a szülőket szeretnék mentesíteni az anyagi terhek alól, másrészt úgy gondolják, hogy az ingyen sportruházat ösztönzi azokat, akik a jövőben szeretnének jégkorongozni, de esetleg anyagi megfontolásból nem kezdték még el. „Az utánpótlás-nevelés terén az egyik legfontosabb célunk – az U8-as, illetve az U10-es korosztályokban – a gyereklétszám növelése. Látjuk azt, hogy a jégkorong egy drága sport, így óriási teher van a szülők vállán, amikor hokizni engedik, viszik a gyerekeiket hokizni. Úgy döntöttünk, hogy segítünk minden központban, hogy a jégkorongozni kezdő fiatalok számára biztosítva legyen a sportöltözet. Ebben az évben 250 plusz 16 felszerelést vásároltunk, és ezt a nyolc központban úgy szeretnénk kiosztani, hogy lehetőleg minden gyereknek jusson, aki edzésre jár. Az elképzelésünk az, hogy ezeket minden évben visszavesszük és a következő generáció számára hasonló rendszerben biztosítjuk. Az edzők dolgát is próbáltuk megkönnyíteni a beszerzéssel, hiszen az ő feladatuk, hogy minden iskolában, óvodában toborozzanak, népszerűsítsék a jégkorongot, győzzenek meg minél több szülőt, hogy az egészséges életmódhoz a sport, az edzés hozzá tartozik. Így tudjuk teljesen új alapokra helyezni a jégkorongot egész Székelyföldön – zárta Tánczos Barna.

Kapcsolódók

Kimaradt?