Negyedik lett Dubaiban Ostinato, a magyar versenyló

Ostinato az utolsó helyről előre törve, fél hosszal lemaradva negyedik lett a Dubai World Cup Carnival lóverseny-futamán.

A 2200 méteres, tapetán futott, 120 ezer dollár összdíjazású Range Rover Evoque Trophyn erős mezőny gyűlt össze. A dubaji versenysorozatban már futamot nyert lovak is Ostinato ellenfelei között voltak.ostinnato

A rajt után Ostinato a mezőny legvégén utazott, angol zsokéja, Ted Durcan meg sem próbálta feljebb vinni. A taktika szerint kivárt, amíg tudott. Elöl Modun, Jamr és Royal Empire vitte a tempót.

Ostinato a céltól 500 méterre kezdett gyorsítani, és kezdte ledolgozni a hátrányát. A célegyenesben még egy fokozata volt, és kezdte leelőzni ellenfeleit. Az első két ló, Kassano és Royal Empire már utolérhetetlen volt, de a harmadik helyen futó Modun nem. A hajrában végül egy fél hosszal lemaradva, mögötte futott be Ostinato, az utolsó métereken megverve az ötödik Tajaweedet.

A verseny alakulásával és a zsoké teljesítményevel a tulajdonosok (A36 Szindikátus) is elégedettek voltak. Csak az a három ló tudta megelőzni Ostinatót, amelyek a lósportban legendásnak számító, angol Godolphin-istállóhoz tartoznak.

„Most látszott az Oszi-szív, az utolsó pár száz méteren még a győztesekhez is közelebb került.  Ha kicsit közelebbről indul, akkor harmadik" – mondta az egyik tulajdonos.ostinato

Ostinato először január 24-én futott Dubajban, sokáig vezetett is, de végül csak a hatodik helyet szerezte meg, akkor az ír Kieren Fallon lovagolta, de teljesítményével elégedetlenek voltak Ostinato tulajdonosai, így zsokécsere mellett döntöttek. Először egy német lovast szerettek volna, de végül Ted Durcannel egyeztek meg.

Kimaradt?