Három fronton küzd a címvédő Sepsi SIC kosárlabdacsapat

Embert próbáló bajnokság elé néz a Sepsi SIC címvédő női kosárlabdacsapat. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapat három fronton is helyt kell álljon, egyrészt a hazai bajnokságban és kupában illetve egyedüli romániai csapatként a FIBA Eurocup sorozatban, mutatott rá idénynyitó sajtótájékoztatón Rusz István. A Sepsi SIC kosárlabda szakosztályának vezetője szerint újdonság az is, hogy új otthonában, a 3000 férőhelyes Sepsi Arénában játssza hazai mérkőzéseit és szeretnék, ha sikerülne megtölteni a csarnokot lelkes szurkolókkal.

A kétszeres bajnoki és kupagyőztes Sepsi SIC vezetőedzője, Zoran Mikes szerint most prioritásként kezelik az Eurókupa sorozatban való tisztes helytállást, nehéz csoportot kaptak, így eredményként értékelnék, ha sikerülne kijutni a csoportból. A sepsiszentgyörgyiek trénere szerint rendkívül nehéz lesz összehangolni a három fronton való szereplést, ami sok utazással jár, és amit nehezít az is, hogy Sepsiszentgyörgy közelében nincs repülőtér. A Sepsi SIC két-három naponta kell pályára álljon itthon vagy külföldön, miközben a többi hazai csapatnak egy hét áll rendelkezésére a következő mérkőzésre való felkészüléshez, mutatott rá Zoran Mikes. Hozzátette: nagy a nyomás a sepsiszentgyörgyi csapaton, hiszen címvédőként a hazai bajnokság többi kilenc csapata mind a Sepsi SIC-et szeretné megverni.

„Címvédőként büszkeséggel állunk pályára, de nem a múltba tekintünk, hanem a jelenlegi bajnokságra koncentrálunk”, mutatott rá a zöld-fehérek edzője, aki a szurkolók türelmét kéri, mivel várhatóan lesznek vesztes mérkőzéseik, viszont nem a pillanatnyi eredményt hanem a bajnokság és kupa végi eredményt tartják fontosnak, célkitűzésük, hogy a Sepsi SIC idén is megszerezze mindkét címet. Zoran Mikes szerint ahogy az elmúlt években, most sem a legnagyobb költségvetéssel rendelkező csapat a sepsiszentgyörgyi, viszont a nyertes mentalitás különbözteti meg a többi csapattól. „Katonai egységként működünk”, mutatott rá a tréner, aki szerint arra tanítja a lányokat, hogy ne egyénileg tündököljenek, hanem csapatként legyenek a legjobbak.

Szerdán hétközi fordulóval indul a női kosárlabda idény. A Sepsi SIC első tétmeccse a Temesvári MSC otthonában lesz. Ezt követően vasárnap, október 8-án a Sepsi Arénában fogadják az Aradi ICIM együttesét. Ezt követően október 12-én az lengyel Energa Torun otthonában játsszanak az Európa-kupában. A Sepsi SIC idén hat hazai bajnoki- és három Európa-kupa mérkőzést játszik itthoni pályán, a Sepsi Arénában. Az FIBA Eurocup keretében október 18-án Sepsiszentgyörgyre érkezik a törökországi Hatay BB csapata, ezt követően november 1-én a Sepsi Arénában fogadják a lengyel Energa Torun csapatát majd november 30-ra van beütemezve a szlovák Piestanske Cajky mérkőzés.

A Sepsi SIC menedzsere, Rusz István szerint a vasárnapi, első hazai pályás mérkőzésen, a Sepsi Arénában kezdik el árusítani a jegyeket és bérleteket. Ezek árai tavalyhoz képest nem változtak, így felnőtteknek 10 lejbe kerül a belépő, gyerekek az ellenőrző füzetük vagy sportolói licencük felmutatásával ingyen juthatnak be a csarnokba. Három fajta bérletet kínálnak a szurkolóknak, így a hely nélküli bérlet 150 lejbe-, a helyhez kötött bérlet 250 lejbe kerül, de bevezetik a családi bérletet, így 350 lejért két felnőttnek és két gyereknek biztosítanak ülőhelyet a mérkőzéseken.

Rusz István szerint október 8-án, vasárnap az első hazai mérkőzésen este 6 órától egy nyitó ünnepséget szerveznek a Pince Band koncertjével, majd este 7 órától kezdődik az Aradi ICIM elleni mérkőzés. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat autóbuszjáratokat is biztosít a Sepsi Arénához, így vasárnap 17.15-től 18.30-ig minden negyedórában indulnak buszok a Szemerja negyedből a fontosabb megállókat érintve a város széli sportcsarnokhoz. Visszafele a mérkőzést követően indítják az autóbuszokat.

A Sepsi-SIC 2017–2018-as játékoskerete: Annemarie Gödri-Părău (csapatkapitány), Andreea Huţanu, Ancuţa Stoenescu, Kilin Tünde, Kovács Renáta, Tyaunna Marshall, Adrienne Webb, Teodora Neagu, Ružica Džankić, Danielle Hamilton-Carter, Nathalie Fontaine és Marina Kress. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Címlapi illusztrációnk forrása: Szigyártó Szabolcs

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?