Állásával fizetett Carlo Ancelotti a párizsi zakóért

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban Szereplő Bayern München vezetősége menesztette Carlo Ancelottit.

Mint mi is megírtuk, csütörtök délelőtt a Bild számolt be róla, miszerint a Bayern elöljárói kora délután érnek haza a párizsi összecsapásról, amelyen a bajorok csúfos, háromgólos vereséget szenvedtek, és a klubvezetők még a mai nap folyamán döntenek Ancelotti jövőjéről. A Bayern Münchennél valóban megtartották az említett megbeszélést, amelyen Uli Hoeness és a vezérkar úgy határozott, meneszti Ancelottit.

„Az együttes teljesítménye a szezonkezdet óta nem felel meg az elvárásoknak –indokolta a döntést Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója. – A párizsi összecsapás megmutatta, változtatásokat kell végrehajtanunk. Hasan Salihamidzic és én a mai napon hosszas beszélgetést folytattunk Ancelottival, aminek a végén tájékoztattuk az elhatározásunkról.”

Az 58 éves, háromszoros BL-győztes olasz szakembernek ez volt a második megkezdett szezonja a müncheniek kispadján, az elsőben bajnoki címet nyert a klubbal. A Bundesligában jelenleg, hat fordulót követően csak a harmadik a gárda, a BL-ben pedig kikapott a PSG-től. A Bayern München Carlo Ancelotti segítőit (Davide Ancelottit, Giovanni Maurit, Francesco Maurit és Mino Fulcót) is elküldte.

Rummenigge a párizsi meccs után azt nyilatkozta, következményei lesznek a vereségnek, míg Arjen Robben, a csapat holland játékosa nem akart válaszolni arra, hogy minden játékos támogatását élvezi-e Ancelotti.

Az olasz szakember helyét Willy Sagnol veszi át a csapatnál ideiglenesen, hosszú távon pedig a nyáron a Borussia Dormundtól menesztett Thomas Tuchelt emlegetik a gárda lehetséges edzőjeként, valamint cikkeznek Julian Nagelsmannról, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim tréneréről is.

A játékosként a Bayernt majd' tíz éven át szolgáló Sagnol korábban két évig volt a francia Bordeaux trénere, a nyáron a klubvezetők kérésére csatlakozott Ancelotti stábjához. Tuchel 2015 és 2017 között volt a Dortmund mestere, idén tavasszal Német Kupát nyert a Borussiával, de a szezon végén távozott a klubtól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?