Nyilasi a szurkolókat sajnálja a zártkapus magyar–román miatt

Nyilasi Tibor szerint nagy élménytől fosztották meg a magyar szurkolókat azzal, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött kell lejátszani a magyar-román vb-selejtezőt.

A magyar szövetség (MLSZ) sportigazgatója szerdán az M1 Ma reggel című műsorában felidézte az 1981-es, szintén vb-selejtező keretében rendezett magyar-román meccset, melyen 1-0-s hazai siker született az akkori Népstadionban.enghu015 A korábbi 70-szeres válogatott játékos hozzátette, a mostanihoz hasonló, felfokozott várakozás előzte meg azt a találkozót, s a válogatott, amely később kijutott a vb-re, óriási örömet okozott a drukkereknek a sikerével.

nyilasi Nyilasi egy zártkapus emlékéről is beszélt: amikor a Ferencváros vezetőedzője volt, csapata nézők nélkül volt kénytelen fogadni a Bröndby együttesét. Elmesélte, hogy a stadion körül több ezer drukker gyűlt össze, akik kívül olyan hangosan buzdították együttesét, hogy az behallatszódott a játéktérre is, ezzel erőt adott a játékosoknak, akik végig partiban tudtak maradni dán ellenfelükkel, bár végül egygólos vereséget szenvedtek.

Nyilasi, akit januárban beválasztottak az UEFA futballbizottságába, különösen azért sajnálja a FIFA döntését, mert meglátása szerint "hihetetlen atmoszférája van a Puskás Ferenc Stadionnak", ráadásul a közönség és a válogatott "egymásra talált" az elmúlt időszakban.

"Az emberek annyira ki vannak éhezve (a focira), hogy már azt is értékelik, ha becsületesen küzd a csapat, az meg pláne, ha győz is" - tette hozzá.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azért szabta ki a zártkapus büntetést a március 22-i mérkőzésre, mert az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos találkozón a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban.

lelatoArra a kérdésre, hogy a csoportjában a románokat jobb gólkülönbségével megelőző, ezáltal a vb-ezüstérmes hollandok mögött második helyen álló magyar nemzeti együttesnek mennyire reális az esélye a vb-részvétel kiharcolására, Nyilasi úgy válaszolt, soha nem lehet a következő kvalifikációs sorozatra gondolni, mert most is vannak olyanok a keretben, akiknek ez az utolsó lehetősége, hogy kijussanak egy nagy tornára.

Kimaradt?