Pár fordulós chiajnai kitérővel a Dinamo kispadjára került Vasile Miriuță

Vasile Miriuță életére is kihatással volt Christoph Daum menesztése a román labdarúgó válogatott éléről, ugyanis a trikolórok kispadjára kinevezett Costin Contra pótlására a Bukaresti Dinamo épp 'Lacit' szemelte ki.

Mindhatni, hogy végre saját képességeinek megfelelő csapatot talált magának Vasile Miriuță. Mint ismeretes, a Kolozsvári CFR elegánsnak nem mondható körülmények között vett búcsút a nyári szünetben volt edzőjétől, akire lecsapott az alsóházi rangadóknál többet nem remélő Concordia Chiajna. 'Laci' ott is végezte becsülettel a dolgát, legutóbb épp a hétvégén volt csapata ellen, ám már akkor tudhatta, hogy a héten nagyobb lehetőségek nyílhatnak meg előtte.

A román válogatott élén történő személycserével - a menesztett Christoph Daum helyét Cosmin Contra veszi át - felszabadult a Liga 1 egyik patinás csapatának, a Bukaresti Dinamónak a kispadja. Miriuță többször is hangoztatta már, hogy romániai játékoskarrierje során legszebb periódusát a Dinamónál élte át és szívesen leülne egyszer a "kutyák" kispadjára is. Most érkezett az ajánlat és ahhoz, hogy el tudja fogadni előtte meg kellett egyeznie a szerződésbontás körülményeiről a Chiajnával. 

Első fázisban úgy nézett ki, hogy a Bukarest melletti törpeklub nem engedi el Miriuțát, ám kedden valami jobb belátásra bírhatta Cristian Tănase klubtulajdonost, aki feltételek nélkül engedte le Lacit a Dinamóhoz. „Elfogadtam Miriuta lemondását, mert ez a legelegánsabb. Ennyivel tartozom neki, mint edzőnek és mint embernek” – mondta Tanase, aki belenyugodott, hogy új edző után kell néznie.

A két csapat szerda este találkozik egymással bajnokin, de Miriuță akkor még nem ül le a Dinamo kispadjára, hanem a hét végén, az FCSB elleni városi derbin mutatkozik be új együttesénél.

A szakember a ProSport értesülései szerint a Dinamónál havi tízezer eurót keres, dupláját, mint a Concordiánál.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?