Kosár Eb: a szlovén mesterlövészek elsüllyesztették a spanyol armadát

Legrosszabb rémálmaikban sem állhatott össze a címvédő spanyol kosárlabda-válogatott tagjai fejében az a forgatóköny, amelynek csütörtökön este, az isztambuli Európa-bajnokság Szlovénia elleni elődöntőjében szenvedő alanyai lettek.

Sergio Scariolo tanítványai nagy esélysekhez méltóan végigverték a kolozsvári C-csoportot, majd Törökország és Németország ellen is könnyedén győztek. Azt elődöntőbeli ellenfelük feltérképezése közben sejthették, hogy sokkal nehezebb dolguk lesz a Dragan Dragic és Luka Doncic vezette Szlovénia ellen, ezért ezt a párost megpróbálták kivenni a játékból - amennyire csak lehetett.

Színre léptek viszont a mesterlövészek, és a spanyol csapat szempontjából az volt igazán aggasztó, hogy a szlovén keret majd'minden tagjának kezében benne van a tripla.Az ex-jugók fenomenális százalékban dobták a hármasokat, 25 próbálkozásukból 14 bement, szemben a spanyolok 7/27-es mutatójával.

Az Eb-n százszázalékos Szlovénia úgy nyert húsz ponttal, összesen 92 pontot szerezve, hogy egy játékosa sem jutott 15 pont fölé, de öten is túljutottak tízen – igazi csapat, amely a torna legvégére került csúcsformába. 

A döntőben Szerbia vagy Oroszország próbálkozhat azzal, hogy legyőzze.

Kosárlabda, Európa-bajnokság, Isztambul

Elődöntő

  • Szlovénia–Spanyolország 92–72 (25–19, 24–26, 24–12, 19–15)

Pénteken játsszák

  • Oroszország–Szerbia (21.30, TVR2, M4 Sport)

Kapcsolódók

Kimaradt?