Dembélé 105 millió euróért szerződött az FC Barcelonához

Az FC Barcelona labdarúgócsapatához szerződött Ousmane Dembélé.

A 20 éves francia csatárt 105 millió euróért szerezte meg a katalán gárda a Borussia Dortmundtól. A kupagyőztes spanyol klub pénteki közleményében kiemelte, a játékos vasárnap érkezik Spanyolországba, majd hétfőn esik át az orvosi vizsgálatokon, mielőtt aláírná a szerződését, amely alapján 400 millió euró lesz a kivásárlási ára. Ezt követően még hétfőn bemutatják a Camp Nouban.  

Dembélé tavaly nyáron nagyjából 15 millió euróért igazolt a Borussia Dortmundhoz, melynek színeiben az elmúlt idényben 49 mérkőzésen tíz gólt szerzett és húsz gólpasszt adott. Két hete engedély nélkül maradt távol a Borussia edzésétől, ezért néhány napig nem vehetett részt az edzéseken, illetve a Német Kupa első fordulójában sem léphetett pályára.   

Az FC Barcelona augusztusban világcsúcsot jelentő 222 millió euróért cserébe vált meg Neymartól, az összegből Dembélé mellett még Philippe Coutinhót szerette volna szerződtetni az egyesület, ám a Liverpool egy hete a harmadik, 125 millió euróról szóló ajánlatát is visszautasította. Dembélé Neymar után minden idők második legdrágább játékosa lett.

Kapcsolódók

Kimaradt?