Jótékonysági akciót indított a Manchester United focistája

Jótékonysági akciót indított útjára játékostársai körében Juan Mata: a Manchester United világ- és Európa-bajnok spanyol középpályása szeretné, ha hozzá hasonlóan más labdarúgók is felajánlanák fizetésük egy százalékát hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére.

Az akcióhoz elsőként Mats Hummels, a Bayern München világbajnok védője csatlakozott. Hummels elmondta, amint először hallott a napokban indult kezdeményezésről, tudta, ez jó esély a labdarúgás számára, hogy jobbá tegye a világot. „Részese akartam lenni” – idézte a világbajnok német játékost a The Daily Telegraph című brit lap pénteken.

Juan Mata szójátékkal élve az „A Common Goal” nevet adta a kezdeményezésnek . A spanyol válogatott labdarúgó szeretné, ha világszerte tudnának segíteni a hátrányos helyzetű fiatalokon. Mata arra számít, hogy még többen követik Hummels példáját.

„Nem ismerem őt személyesen, így jó értelemben meglepetésként ért, amikor megkeresett, hogy beszéljünk a projektről” – mondta a The Daily Telegraph szerint a manchesteri középpályás. Megjegyezte, a német játékos „igazán érti, hogy mit akarnak elérni a Common Goal révén”.

A Common Goalhoz befolyó összegeket a Streetfootballworld nevű jótékonysági szervezet által működtetett egyik alaphoz továbbítják majd. A berlini székhelyű csoport 80 országban 120 jótékonysági labdarúgó projektet támogat.

Juan Mata már korábban is hangot adott véleményének, hogy a profi futballban irreális fizetések vannak, a játékosok pedig burokban élnek. A 29 éves spanyol játékos éves fizetése 8,5 millió font a Manchester Unitednél 2015-ös adatok szerint. A 28 éves Mats Hummels heti 150 ezer eurót keres majd a pénteken rajtoló szezonban a német bajnoknál.

Kimaradt?