Sürgősen kicserélik a bukaresti aréna gyepszőnyegét

A bukaresti polgármesteri hivatal azt tervezi, hogy négy nap alatt kicseréli a Nemzeti Aréna tönkrement gyepszőnyegét, mivel augusztus 22-e és szeptember 1-je között három fontos labdarúgómérkőzést rendeznek a stadionban.

Jövő szerdán, augszutus 23-án a Sporting CP lesz a FCSB vendége a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján. Augusztus 27-én (vasárnap) az arénában bonyolítják le a román bajnokság nyolcadik fordulójának rangadóját a FSCB és az FC Botoșani között, akárcsak szeptember elsején a Románia–Örményország világbajnoki selejtezőt.

A polgármesteri hivatal hétfői közleménye szerint a munkálatok kedden kezdődnek és a tervek szerint péntek estig a szakemberek teljesen kicserélik a játékfelületet. Az új gyepet Romániában termesztették és akklimatizálták a körülményekhez.

A közlemény arra is kitér, hogy a legutóbb 2016 októberében kicserélt gyepet Magyarországtól hozták.

A pálya mostani felújítása fele annyiba fog kerülni, mint egy évvel korábban. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a gyepszőnyeg a számos sportesemény, valamint az elmúlt hetekben tapasztalt hőség miatt vált használhatatlanná.

Kimaradt?