Liga 1: megszületett a medgyesi csapat első sikere

Idegenben nem megy a Sepsi OSK-nak, a piros-fehérek zsinórban harmadik kiszállásukon nem tudtak pontot szerezni a bajnokságban. A medgyesieknek öt forduló kellett az első siker kipipálásához.

Az elmúlt négy forduló alatt a szentgyörgyi labdarúgócsapat jóval több pontot szorgoskodott össze csütörtöki ellenfelénél, de a Sepsi OSK eddig kizárólag brassói otthonában ért el jó eredményeket. Legutóbb például a címvédő FC Viitorult győzték le Hadnagy Attiláék, éppen a csapatkapitány hosszabbításban szerzett góljával. A medgyesiek hétfőn simán kikaptak a Dinamo Stadionban, ahol vigasz-, egyben szezonbeli első góljukat a hosszabbítás ötödik percében szerezték. Egyébként 3–1 lett a meccs végeredménye.

Bár Valentin Suciu a medgyesi bajnokit megelőző sajtótájékoztatón a győzelmi szándékot hangsúlyozta, az első félidőben látottak alapján a Sepsi OSK edzője talán egy iksszel is megelégedett volna az erdélyi rivális pályáján. A háromszékiek az ellentámadásaikban bíztak, a labdát pedig nagyobb százalékban a hazaiak birtokolták. Ennek megfelelően a Sepsi OSK kapujánál alakultak ki veszélyesebb helyzetek, főként Alexandru Curteannak voltak nagy lehetőségei.

A medgyesiek szélsőjét többször is blokkolták a vendégek védői a tizenhatoson belül, de ami közelről nem ment, az összejött távolról. A 30. percben Curtean a tizenhatos vonaláról engedett el egy lövést, ami beakadt a keresztléc alá.

A Sepsi OSK-nak az első félidőben volt egy ígéretes ellentámadása, amit szépen végigvittek a támadók, majd Patrick Petre előkészítése után Claudiu Herea lőtt fölé. A fiatal Petre korábban szögletrúgásból csavart egyenesen kapura, de Alexandru Greab, a Gázmetán kapusa résen volt.

Kevés maradt hátra a félidei pihenőig, amikor a vendégek védelme kihagyott egy pillanatra, és Laurențiu Manole – a Sepsi OSK exjátékosa – kihasználta a helyezkedési hibát: az üresen hagyott középpályás lövésébe ujjheggyel ugyan beleért Niczuly Roland, menteni azonban már nem tudott a Sepsi kapusa.

A szentgyörgyiek csak szurkolásban nőttek ellenfelük fölé, a székely csapat drukkerei végig bíztatták a kedvenceket, a hazaiak keménymagja pedig időnként Romániát éltette, de elhangzott jó néhányszor a felmondás szó is, amit gyaníthatóan Cristian Pustai vezetőedzőnek címeztek a rajongók.

A második félidő első perceiben Bojan Golubovics tévesztette el kevéssel a kaput Manole beadásából, majd Darisu Olaru lépett meg egy ellentámadáson, amit ismét kirúgás követett.

A Sepsi OSK csak az utolsó fél órában tudott folyamatos nyomást gyakorolni Greab kapujára. A 67. percben Issa Thiaw tört be a medgyesiek tizenhatosába, Milan Perendija pedig kis híján összehozott egy öngólt.

Később Marius Papšys veszélyeztett szabadrúgásból, a litván próbálkozása kevéssel kerülte el a kapufát. Aztán a hosszabbításban végül csak betaláltak a piros-fehérek, Hadnagy Attila remekül emelkedett az időközben becserélt Dragoș Huiban beadására, de későn érkezett a szépítő gól, a Sepsi a véghajrában már nem tudott egyenlíteni.

Öt fordulót követően hat pontja van a székelyföldi csapatnak, míg a Medgyesnek immáron négy.

Román labdarúgó I. osztály, alapszakasz, 5. forduló

Medgyes, Gaz Metan Stadion
vezette: Marius Avram
Medgyesi Gázmetán–Sepsi OSK 2–1 (2–0)
gólszerzők: Alexandru Curtean (30.), Laurențiu Manole (45+1.), ill. Hadnagy Attila (90+2.)
sárga lap: Cristian Danci (47.), Milan Perendija (50.), Ionuț Voicu (82.), ill. Ciprian Răduțoiu (43.), Cristian Oros (53.), Issa Thiaw (87.)
Medgyes: Alexandru Greab – Sergiu Popovici, Milan Perendija, Akaki Kbubutia (kapitány – Milan Mitics 78.), Ionuț Voicu – Ovidiu Bic, Cristian Danci – Alexandru Curtean (Răzvan Trif 69.), Darius Olaru, Laurențiu Manole (Alexandru Buziuc 84.) – Bojan Golubovics. Edző: Cristian Pustai.
Sepsi: Niczuly Roland – Ciprian Răduțoiu, Ionuț Ursu, Cristian Oros, Răzvan Grecu (Veress Zsombor 83.) – Sebastian Ghinga, Issa Thiaw – Marius Papšys, Claudiu Herea (Dragoș Huiban 62.), Patrick Petre (Sandu Iovu a szünetben), Hadnagy Attila (kapitány). Edző: Valentin Suciu.

Kapcsolódók

Kimaradt?