Liga 1: botlott a FSCB, az Astra hibátlan hazai pályán

Három mérkőzéssel folytatódott szerdán a román labdarúgóliga hétközi, ötödik fordulója. Az Astra Giurgiu hazai pályán, a CS U Craiova idegenben nyert, míg a Steaua nem tudta érvényesíteni a papírformát.

A bukaresti arénában a CSM Poli Iași sokáig nyerésre állt, Platini, a moldvaiak Zöld-foki szigeteki légiósa már a kilencedik percben vezetést szerzett a vendégeknek. A második félidő elején Harlem Gnohéré, a FCSB francia csatárja egyenlített tizenegyesből, a folytatásban viszont nem született több gól.

Újabb mérkőzést veszített el a bukaresti Juventus, amely a ploiești-i Ilie Oană Stadionban a CS U Craiovától kapott ki. Gustavo, a krajovaiak brazil-olasz támadó középpályása az első félidő végén vette be Relu Stoian kapuját. A São Paulóban született labdarúgó a térfélcsere után duplázhatott volna, de egy büntetőrúgásnál elcsúszott és a nézőtérre bombázta a labdát.

Megőrizte hibátlan hazai mutatóját az Astra Giurgiu, Eduard Iordănescu csapata Alexandru Ioniță találatával győzte a tabellán egy ponttal szerénykedő Concordia Chiajnát.

Román labdarúgó I. osztály, alapszakasz, 5. forduló

Szerdai eredmények

FCSB–CSM Poli Iași 1–1 (0–1)
gól: Harlem Gnohéré (56., büntetőből), ill. Platini (9.)

Juventus București–CS Universitatea Craiova 0–1 (0–1)
gól: Gustavo (45.)

Astra Giurgiu–Concordia Chiajna 1–0 (1–0)
gól: Alexandru Ioniță (22.)
kiállítva: Bogdan Chipirliu (88.) – a hazaiaktól

Korábban történt

FC Viitorul–FC Voluntari 0–0

FC Botoșani–Temesvári ACS Poli 1–0 (1–0)
gól: Fülöp Lóránd (30.)

Csütörtöki program

18.30 Medgyesi Gázmetán–Sepsi OSK
21.00 Kolozsvári CFR–Dinamo
 

Kimaradt?