Liga 1: ez történt a negyedik fordulóban

Csak a középmezőnyben történtek helycserék a román labdarúgó I. osztály alapszakaszának negyedik fordulója alatt. Az élen változatlanul a FC Botoșani, Kolozsvári CFR, FCSB hármas tanyázik, míg a Concordia Chiajna, a Juventus București és a Medgyesi Gázmetán továbbra is nyeretlen.

A forduló legmeglepőbb eredményét a brassói Tinteretului Stadionban jegyezték, ahol a Sepsi OSK bajnokveréssel javította ki a Botoșani-ban elszenvedett keserű csatavesztést. Az FC Viitorul egy elbukott BL-selejtezős párharc után látogatott a szentgyörgyiek ideiglenes otthonába, ahol katasztrofális hetet zárt a Hagi-csapat. A slusszpoént Hadnagy Attila nagyon a végére tartogatta, a tapasztalt székely csatár a hosszabbítás harmadik percében lőtte be a győztes gólt. A Sepsi OSK ekkor már emberelőnyben szerepelt, a konstancaiak francia hátvédje, Kevin Boli a 78. percben kapta meg második sárga lapját Kovács Istvántól. Győzelmével a piros-fehér alakulat három helyet lépett előre, így most nyolcadik a tabellán.

A Temesvári ACS Poli is három pozíciót javított. Ionuț Popa csapata úgy nyert hazai pályán 2–1-re a Juventus București ellen, hogy időközben nagy a bizonytalanság a klub háza táján. A múlt hét elején még úgy tűnt, rendeződnek az anyagi problémák, de a tanácsosok később nem szavazták meg a klub költségvetés-kiigazítását. Egyetlen szavazaton múlt, hogy a bánsági labdarúgóklub nem kapta meg a remélt 4,6 millió eurót a helyi tanácstól. A Poli hétfőn közleményt adott ki honlapján, a klubnál felszámolták a kialakult helyzet miatt kénytelenek voltak felszámolni a tartalékcsapatot, ugyanakkor azt ígérik, az utánpótlás-központ továbbra sem marad támogatás nélkül.

A Kolozsvári CFR csendben teszi a dolgát, a bajnoki cím várományosa szépen gyűjtögeti a pontokat a Liga 1-ben. Dan Petrescu együttese már harmadik idegenbeli mérkőzését játszotta az új idényben, és Medgyes után a CSM Poli Iași otthonában is győzni tudtak a fellegváriak. Emmanuel Culio második büntetőjét értékesítette az új szezonban, de szintén kétgólos Ovidiu Hoban is, aki ugyancsak eredményes volt Iași-ban.

Az FC Botoșani-t az a Cătălin Golofca vezette sikerre az FC Voluntari pályáján, aki már a FSCB legújabb szerzeménye. A középpályást 400 ezer euróért igazolta le a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörébe kvalifikált Steaua. A piros-kékek tartalékos csapattal biztosították be a három pontot a Vasile Miriuță által irányított Concordia Chiajna kárára.

Az Európa Ligából egyaránt kiesett CS U Craiova és az Astra Giurgiu a negyedik forduló egyedüli döntetlenjét játszotta. A Dinamo is búcsút inthetett az EL-nek egyértelmű bilbaói vereségével, de Cosmin Contra csapatának a Medgyesi Gázmetán már nem okozott különösebb gondot. A Szeben megyeieknek négy meccsre volt szükségük ahhoz, hogy valahogy gólt szerezzenek a bajnokságban, ráadásul Sergiu Popovici találata pontot sem ért.

Román labdarúgó I. osztály

Alapszakasz, 4. forduló – eredmények

Dinamo–Medgyesi Gázmetán 3–1 (1–0)
gól: Paul Anton (32., büntetőből), Sergiu Hanca (72., 75.), ill. Sergiu Popovici (90+5.)

Concordia Chiajna–FCSB 1–2 (0–0)
gól: Marian Cristescu (54.), ill. Daniel Benzar (76.), Denis Man (86.)

CS Universitatea Craiova–Astra Giurgiu 1–1 (0–1)
gól: Alexandru Mitriță (51.), ill. Silviu Balaure (9.)

CSM Poli Iași–Kolozsvári CFR 0–2 (0–2)
gól: Emmanuel Culio (23., büntetőből), Ovidiu Hoban (33.)

Sepsi OSK–FC Viitorul 1–0 (0–0)
gól: Hadnagy Attila (90+3.) kiállítva: Kevin Boli (78.) – a vendégektől

FC Voluntari–FC Botoșani 1–3 (1–2)
gól: Mihai Voduț (35.), ill. Cătălin Golofca (12., 45.), Fülöp Lóránd (55.)
kiállítva: Alexandru Răuță (82.), Dragoș Balauru (89.) – mindketten a hazaiaktól

Temesvári ACS Poli–Juventus București 2–1 (1–0)
gól: Alexandru Muntean (10.), Sebastian Mailat (69.), ill. Cătălin Țîră (90.)


 

Góllövőlista
3 gól: Alexandru Băluță (CS U Craiova), Silviu Balaure (Astra), Cătălin Golofca (FC Botoșani/FSCB)
2 gól: Harlem Eddy Gnohere (FCSB), Laurențiu Buș (FC Botoșani), Sergiu Hanca (Dinamo), Fülöp Lóránd (FC Botoșani), Marian Cristescu (Concordia), Urko Vera, Emmanuel Culio, Ovidiu Hoban (Kolozsvári CFR), Denis Man (FCSB)
1 gól: Constantin Budescu, Daniel Benzar (FCSB), Paul Anton, Valentin Costache, Rivaldinho, Filipe Nascimento, Ionuț Nedelcaru (Dinamo), Bryan Nouvier (CFR), Mateo Poljak, Alexandru Ioniță, Marquinhos Carioca (Astra), George Miron, Mihai Roman, Andrei Burcă (FC Botoșani), Marian Stoenac, Cătălin Țîră (Juventus), Aurelian Chițu, Cristian Ganea, George Țucudean (Viitorul), Alexandru Muntean, Sebastian Mailat, Cosmin Bîrnoi (Temesvári Poli), Mihai Voduț, Alexandru Tudorie, Adrian Bălan, Laurențiu Marinescu (FC Voluntari), Alexandru Mitriță, Gustavo (CS U Craiova), Hadnagy Attila, Claudiu Herea, Patrick Petre, Sebastian Ghinga (Sepsi OSK), Sergiu Popovici (Medgyesi Gázmetán)

Alig járt le a negyedik, máris kezdődik az alapszakasz ötödik fordulója. A mérkőzéseket hét közben szervezik a következő program szerint. Kedden: FC Botoșani–Temesvári ACS Poli (16.45), FC Viitorul–FC Voluntari (18.45); Szerdán: Astra Giurgiu–Concordia Chiajna (17.00), Juventus București–CS Universitatea Craiova (19.15), FCSB–CSM Poli Iași (21.45); Csütörtökön: Medgyesi Gázmetán–Sepsi OSK (18.30), Kolozsvári CFR–Dinamo (21.00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?