BL-selejtező: Hagi fiai legyőzték az APOEL-t

Kijött a lépés a román bajnoknak a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján. A Hagi-csapat szerdán este 1–0-ra nyert a ciprusi aranyérmes APOEL ellen Ovidiuban.

A hazai pályán szereplő FC Viitorulnak lényegesen több gólszerzési lehetősége volt, mint a ciprusi bajnoknak. A mérkőzés egyetlen gólját Cristian Ganea szerezte, a balhátvéd szenzációs szabadrúgásánál Boy Waterman, a vendégek holland kapusa esélytelen volt. Ganea egyébként a román bajnokságban is összehozott egy hasonló találatot nemrég.

George Țucudean, a Viitorul középcsatárja nem játszhat a jövő heti visszavágón, miután az első mérkőzés hosszabbításában kiállította őt az olasz játékvezető. A ciprusi találkozót kedden, augusztus 2-án rendezik a nicosiai GSP Stadionban.

Gheorghe Hagi a lefújás után azt nyilatkozta, reméli Cipruson is helytáll a csapata, ahol „rendkívüli szurkolók” várnak rájuk. Hagi szerint a győzelem ellenére az FC Viitorul továbbra sem tekinthető a párharc favoritjának.

UEFA Bajnokok Ligája, selejtező

Harmadik kör, első mérkőzés

Ovidiu, Gheorghe Hagi Akadémia, 5000 néző
Vezette: Paolo Valeri
FC Viitorul–APOEL (ciprusi) 1–0 (0–0)
gól: Cristian Ganea (75.)
kiállítva: George Țucudean (90+3.)
FC Viitorul: Victor Rîmniceanu – Kevin Boli, Bogdan Țîru, Marius Constantin (Ionuț Vînă, a szünetben), Cristian Ganea – Romario Benzar, Dragoș Nedelcu, Alexandru Cicâldău – Aurelian Chițu (Florinel Coman, 66.), George Țucudean, Ovidiu Herea (Dani Lopez, a szünetben). Edző: Gheorghe Hagi.
APOEL: Boy Waterman – Zsivko Milanov, Georgiosz Merkisz, Jesus Rueda, Roberto Lago – Facundo Bertoglio, Vinicius (Kosztakisz Artimatasz, 85.), Nuno Morais, Lorenzo Ebecilio (Vander, 72.) – Tommy Oar – Igor De Camargo. Edző: Marinus Antonius Been.

További szerdai eredmények

  • FC Asztana (kazah)–Legia Warszawa (lengyel) 3–1
  • Dinamo Kijev (ukrán)–Young Boys (svájci) 3–1
  • Red Bull Salzburg (osztrák)–HNK Rijeka (horvát) 1–1
  • Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 2–0
  • NK Maribor (szlovén)–Hafnarfjördur (izlandi) 1–0
  • OGC Nice (francia)–Ajax Amsterdam (holland) 1–1
  • Celtic Glasgow (skót)–Rosenborg (norvég) 0–0
  • Club Bruges (belga)–Istanbul Basaksehir (török) 3–3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?