FCSB: így értékelte Dică a Plzen elleni döntetlent

Nicolae Dică nem tűnt túlságosan elégedettnek, miután a bukaresti labdarúgócsapat döntetlent játszott hazai pályán a Viktoria Plzennel. A FCSB edzője szerint a csehországi visszavágón más hozzáállásra lesz szükség a továbbjutáshoz.

Amint arról beszámoltunk, a FCSB kedvezőtlen helyzetből várja a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréhez tartozó második felvonást. A Viktoria Plzen játékosai még hasznot húzhatnak abból, hogy Bukarestben két gólt is szereztek.

„Nehéz meccsre számítottam, előre tudtuk, hogy agresszív csapattal találkozunk – kezdte meccsértékelőjét Nicolae Dică. – Sajnos nem tudtuk megnyerni a légi párharcokat és erre ráfizettünk. Zavart, hogy félénken kezdtünk, nem értem, miért történt így. A csehek nagyon jól kezdtek, gondot okoztak nekünk, agresszíven játszottak. A játékosaim viszont számíthattak erre, mivel beszéltünk erről. Kellett egy gólt kapjunk ahhoz, hogy magunkhoz térjünk, és elkezdjük azt játszani, amit elterveztünk. Pozitívum viszont, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe és kiegyenlítettünk. A visszavágón más hozzáállásra lesz szükség, többet kell dolgoznunk a továbbjutásért” – véli a Steaua korábbi támadó középpályása.

Nicolae Dică azt mondta, számára, illetve a klubnak is csalódást jelentene, ha nem sikerülne bejutniuk a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörébe, ugyanakkor az Európa Ligát még elcsíphetik, ha netán elbukják az aktuális párharcot. A 37 éves edző szeretné, ha a közeljövőben leigazolnának egy stabil középhátvédet, bár megjegyezte, hogy nagyon sok külföldi játékos nem akar Romániába jönni.

A nyáron kinevezett fiatal edző a mérkőzés utáni sajtóértekezleten elmondta, számított arra, hogy nehéz feladat vár rá a klubnál: „A Steauánál mindig nagy a nyomás. Tudtam, lesznek nehezebb időszakok is a csapatnál. Ha akadályok nélküli úton jársz, azt jelenti, hogy az az út nem vezet sehova. Én készen állok, nagyon bízom magamban és a játékosaimban” – nyilatkozta Dică.

A román bajnokságban két forduló után maximális ponttal álló FCSB vasárnap (július 30-án) a CS U Craiovával találkozik a bukaresti Nemzeti Arénában. Három nappal ezt követően a román ezüstérmes Plzenben fog vendégeskedni.

Kapcsolódók

Kimaradt?