Vizes vb: legyen vége a „művészetnek”, mert jön Katinka (helyszíni tudósítás)

Vasárnap, romániai idő szerint fél 11-kor a női 200 méter vegyesúszás előfutamával elkezdődnek az úszószámok a budapesti vizes világbajnokságon. Mivel ebben a számban Hosszú Katinka számít abszolút favoritnak, jó eséllyel már a délelőtti órákban fergeteges hangulatot teremt az aranyéremre kiéhez(tet)ett a magyar közönség.

A Maszol kiküldött tudósítója szombaton délelőtt a műúszók kombinációs szabadgyakorlatának 12-es döntőjével kezdte a napot. A városligeti helyszín nem csak a tévében, a helyszínen is lenyűgöző, a rendezők jó érzékkel úgy építették meg a medencét, hogy a Vajdahunyad vára egyetlen fotóról/televíziós felvételről se hiányozhasson.

A műúszás, a műkorcsolyához hasonlóan alapvetően 'női sport', nem csupán amiatt, hogy csak a szebbik nem képviselői művelik, hanem elsősorban azért, mert ők is nézik. Következésképpen a lelátón helyet foglalók 80 százaléka nő - a férfiak családdal vagy párral érkeztek - így aztán a hangulat is  nagyon kellemes. Mindenkit biztatnak, mindenkit megtapsolnak. Még azokat is, akik aztán tényleg a világ végéről érkeztek.

Három-négy gyakorlat után az avatatlan szem is különbséget tud tenni a jó és nagyon jó gyakorlat között, a zsüri pedig a végelszámolásnál ismét Kínát hozta ki nyertesnek. Az ázsiai ország amúgy ezzel megszerezte nyolcadik aranyérmét, amivel vezeti az éremtáblázatot és jó eséllyel megismételheti kazanyi teljesítményét, amikor a végelszámolásnál maga mögé utasította az amerikaiakat.

Vasárnaptól jöhet el a jenkik és főleg a magyarok ideje, ugyanis ekkor kezdődnek az úszóversenyek a Duna Arénában. Várhatóan a hazai közönség már a délelőtti órákban megrohamozza a 12 ezer férőhelyes létesítményt, ugyanis a fél 11-kor kezdődő előfutamok a 200 méteres női vegyesúszással kezdődnek, ahol abszolút favoritnak az olimpiai és világbajnok címvédő Hosszú Katinka számít. 

Az úszók szombaton a déli órákban - a 3 méteres vegyes páros műugrás döntője előtt - birtokukba vették a Duna Aréna nagy medencéjét. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?