Nem adja el gaboni sztárcsatárját a Dortmund

Nagyon úgy tűnik, Pierre-Emerick Aubameyang a következő szezonban is a Borussia Dortmundnál onthatja a gólokat. A gaboni labdarúgó aktuális szerződése 2020 nyaráig érvényes.

Aubameyangot a nyáron állítólag több óriásklub is megvásárolta volna, elsősorban a Manchester City, a Paris Saint-Germain és az AC Milan érdeklődéséről lehetett olvasni a sporthírekben.

Az afrikai csatárral a kezdőben a Dortmund éppen az AC Milant győzte le 3–1-re egy kínai felkészülési mérkőzésen, amely az International Champions Cup elnevezésű tornához tartozik.

Aubameyang két gólt is szerzett kedden a Milan ellen, és nem sokkal a mérkőzés után Michael Zorc, a Dortmund igazgatója ezt nyilatkozta a gaboni játékos helyzetéről: „Úgy döntöttünk, Auba marad a Borussia Dortmundnál. Az ő esetében az átigazolási időszak lezárult.”

 

A 65 millió euróra értékelt Aubameyang a legutóbbi Bundesliga-szezont 31 góllal fejezte be. Új edzője, a Tomas Tuchelt váltó Petersz Bosz a következőket mondta a csatárról: „Örülök, hogy a csapatomban van. Ő egy rendkívüli játékos és ezt megint megmutatta a Milan ellen. Aubameyang egy nagyszerű fickó és kiváló futballista.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?