A TAS rányomta a pecsétet az FC Viitorul bajnoki címére

Első a Viitorul, második a FCSB – a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (TAS/CAS) kimondta a végszót a román labdarúgó-bajnokság 2016/17-es szezonjának vitatott sorrendjében.

A Sportdöntőbíróság csütörtökön rövid közleményben jelezte, hogy visszautasította a bukaresti labdarúgóklub fellebbezését, így a Román Labdarúgó Szövetég által június 5-én jóváhagyott tabella marad érvényben.

A bajnokság felsőházában az FC Viitorul és a Steaua is egyaránt 44 pontot szerzett. A két csapat a szezon során összesen négy mérkőzést játszott egymással, az alapszakaszban kétszer a Steaua nyert, a rájátszában pedig egy döntetlen és egy Viitorul-siker született.

A versenyszabályzat szerint pontegyenlőség esetén csak a rájátszásban elért egymás elleni mérkőzések számítanak, de a FCSB vezetői máshogy értelmezték a szabályzatot, így a Sportdöntőbírósághoz fordultak.

Az ügyben július 14-e előtt kellett ítéletet hirdetni, mivel az Európai Labdarúgó Szövetség székházában pénteken sorsolják ki az UEFA Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosításait, és ebben a fordulóban csatlakozik a küzdelmekhez a román bajnok és a második helyezett.

A TAS döntése azt jelenti, hogy a konstancai klub szerepelhet a bajnokcsapatok ágán, a Steaua pedig a nehezebbnek ígérkező ligaágon marad.

Reakciók

George Becali, a Steaua tulajdonosa: „Nem vagyok csalódott, miért lennék csalódott? Mi azt kértük, hogy tegyenek igazságot az ügyben, Gică nyert, ez van, legyen egészséges. Minden a bírókon múlt. Így akarta az Isten, talán jobb így. Miért csökkennének az esélyeink a Bajnokok Ligájában? Talán így még könnyebb lesz. Talán Isten akarta, hogy így jussunk be a Ligába, én optimista vagyok.”

Cristian Bivolaru, az FC Viitorul igazgatója: „Másfél hónap után végre nekünk is van egy kellemes reggelünk. Izgatottan vártuk a döntést, bonyolult vizsga volt, most viszont bonthatjuk a pezsgőt. Holnap megyünk a sorsolásra. A hírt vezetés közben kaptam meg, szinte balesetet okoztam. Engem csak az ügyvédjük magatartása zavart, tudtam, hogy agresszív és arrogáns, vissza kellett fognom az indulataimat.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?