Jégkorong: szlovák trió érkezik Csíkszeredába

Egyszerre három új jégkorongozó érkezését jelentette be hivatalos Facebook-oldalán a Csíkszeredai Sportklub: Ondrej Rusnak, Tomas Brnak és Stanislav Hudec is szlovák nemzetiségű.

A hátvédposzton játszó Hudec és Brnak korábban már dolgozott együtt Leo Gudas vezetőedzővel – a cseh mestert még májusban megerősítették a posztján.

Ondrej Rusnak az elmúlt szezonban a Galaci Dunăreának volt a meghatározó centere, a 28 éves csatár 37 MOL Liga-mérkőzésen ötven pontot ért el, míg a román bajnokságban 14 gólt és 34 asszisztot jegyzett.

Stanislav Hudec szintén szerepelt a MOL Ligában, a többszörös szlovák válogatott játékos a Dunaújvárosi Acélbikák szerződtette a német harmadosztályú EHC Waldkraiburg csapatától. A 35 éves Hudec mozgalmas pályafutása során megnyerte a cseh extraligát és a lengyel bajnokságot. Légióskodott még Svájcban, Oroszországban, Olaszországban és Franciaországban is.

A 30 éves Tomas Brnak karrierje eddigi részét cseh és szlovák kluboknál töltötte, legutóbb Turócszentmárton csapatát, a szlovák extraligában érdekelt MHC Martint erősítette.

A Csíkszeredai Sportklub keretében jelenleg négy külföldi játékost találunk, a tavalyiak közül csak a cseh Radim Valchar maradt. A jeges felkészülés három hét múlva kezdődik, augusztusban a Sportklub hokisai Szlovákiában és Magyarországon edzőtáboroznak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?