David Beckhamet máris adócsalással vádolják a franciák

David Beckham még egy percet sem játszott a Paris Saint-Germain csapatában, máris téma az országos politikában. Gerald Darmanin, parlamenti képviselő vetette föl, hogy Beckham lovagias felajánlása, miszerint heti 150 ezer fontos fizetését egy gyermekeket segítő francia alapítványnak utalja, nem más, mint puszta adóelkerülés.psg-entrance

Így ugyanis Beckhamnek nem kell megfizetnie a legmagasabb jövedelmeket sújtó, Európában példátlanul magas 75%-os jövedelemadót. Ráadásul, mivel csak öt hónapra írt alá, és a család nem költözik vele Párizsba, nem lesz francia rezidens, így nem vonatkozik rá a nagyjából 200 millió fontos vagyonára (elméletben) kivethető 1.5%-os vagyonadó.

„Szívesebben látnám ötven százalékát egy szép nagy summának, mint hetvenöt százalékát a nagy semminek” – kesergett a képviselő az áldatlan helyzet láttán.

Eközben David rá sem hederít a francia vircsaftra: megkezdődött ugyanis a fent említett, tudományos méretű vagyon további hizlalása az új H&M kampány formájában, amiből egyelőre két fotót osztott meg az alsónadrágra és tetoválásokra vetkőztetett legenda.beckham hm2 Lesz kampányfilm is, amit a kiváló Guy Ritchie értő rendezésében nézhetünk meg.

Kimaradt?