IIHF Kontinentális Kupa: Brassó is beállt házigazdának

Brassóban rendezik meg ősszel a jégkorong Kontinentális Kupa második körének egyik csoportját – derült ki a nemzetközi szövetség hétvégi, pozsonyi ülésén.

A Brassói Corona román bajnok jogán indulhat el az európai kupában. Október 20–22. között a MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék, a spanyol aranyérmes Txuri Urdin San Sebastian, illetve a Kontinentális Kupa első körének nyertese vendégeskedhet az erdélyi városban.

​Emilian Cernică, a Brassói Corona elnöke úgy fogalmazott, a torna a rajongóknak és a városnak is sokat jelent. A klubvezető szerint a brassói jégkorong felemelkedőben van.

„Már csak az maradt hátra, hogy összeállítsunk egy jó csapatot, amellyel a következő szezonban mind a négy sorozatban jó meccseket játszhatunk . Pokoli idény vár ránk, ezzel tisztában vagyunk, de meggyőződésém, hogy a körülményektől függetlenül helytállunk” – nyilatkozta Cernică.

Az IIHF Kontinentális Kupának ez lesz a 21. kiadása. A címvédő Notthingam Panthers idén a Bajnokok Ligájában (CHL) fog szerepelni.

A Kontinentális Kupa soron következő idényének felépítése

1. kör (2017. szeptember 29–október 1.)

A-csoport, Belgrád, Szerbia: Irbis-Skate Szófia (bolgár), Crvena Zvezda (szerb), Zeytinburnu Istanbul (török), Esja Reykjavik (izlandi).

2. kör (2017. október 20–22.)

B-csoport, Riga, Lettország: GKS Tychy (lengyel), HC Donbass (ukrán), Kurbads Riga (lett), Narva PSK (észt).

C-csoport, Brassó: DVTK Jegesmedvék, Brassói Corona, Txuri Urdin San Sebastian (spanyol), az A-csoport győztese

3. kör (2017.november 17–19.)

D-csoport, Rungsted, Dánia: Sheffield Steelers (brit), Rungsted Ishockey (dán), Yunost Minsk (fehérorosz), A B-csoport győztese.

E-csoport, Ritten, Olaszország: Grenoble Bruleurs de Loups (francia), Nomad Asztana (kazah), Ritten Sport (olasz), A C-csoport győztese

A négyes döntőt 2018. január 12–14. között rendezik a D- és az E-csoport legjobb két csapatának részvételével.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?