Húszéves kanadai center az NHL legjobbja

Az Edmonton Oilers húszéves centere, Connor McDavid vehette át szerdán Las Vegasban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legjobb játékosának járó Hart-emlékkupát.

McDavid 1604 pontot kapott az MVP-szavazáson, amelyen 167 szakújságíró és egyéb szakértő adta le voksát. Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins Stanley Kupa-győztes csatárja második lett 1104 ponttal, míg a harmadik helyen Szergej Bobrovszkij, a Columbus Blue Jackets orosz kapusa végzett 469 egységgel.


A húszéves díjazott az NHL történeték harmadik legfiatalabb játékosa, aki teljesítményével kiérdemli a Hart-emlékkupát. Sidney Crosby (2007-ben), valamint Wayne Gretzky (1980-ban) 19 évesen vihette haza a trófeát. McDavidnek egyébként éppen Gretzky adtá át most a kupát.

Az alapszakasz során az ontariói fiú kereken száz gólban volt benne, hetven alakalommal előkészítőként, harminc esetben pedig befejezőként. Az Edmonton Oilers fiatal kapitánya a rájátszásban 13 mérkőzésen öt gólt és ugyanannyi asszisztot jegyzett. A kanadai csapatot az Anaheim állította meg a playoff második körében.

Connor McDavidet a Las Vegas-i gálán duplán díjazták, hiszen az NHL-játékosok Szervezete (NHLPA) is őt választotta meg az idény legjobbjának (Ted Lindsay-díj). Apró érdekesség, hogy a videojátékokat gyártó Electronic Arts bejelentette, hogy a készülő NHL 18 borítóján az Oilers 97-ese fog szerepelni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?