A FIFA kitart: zártkapus lesz a magyar– román vb-selejtező

A FIFA Fellebbviteli Bizottsága hétfőn arról értesítette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy nem változtatott korábbi, a Magyarország-Románia vb-selejtezőt érintő döntésén.FIFA-Logo0

A Magyar Labdarúgó Szövetséget nem érte váratlanul a FIFA Fellebbviteli Bizottságának döntése, amely minden pontján helyben hagyja az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat. Mint ismert, a Magyarország-Izrael mérkőzésen történt szabálysértések következményeként – 40 ezer svájci frank pénzbüntetés mellett – a március 22-i, Románia elleni vb-selejtező mérkőzést zárt kapuk mellett kell a megrendeznie magyar szövetségnek, írta az MLSZ honlapja.

A FIFA céljaival egyetértve, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatva, az MLSZ a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az ítélettel szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati fórum lehetőségét.

Ugyanakkor a tisztességes magyar szurkolók iránt érzett felelősségtől vezérelve, a többségben lévő, a csapatát mindenkor sportszerűen buzdító szimpatizánsainak kiszolgálása érdekében, a szövetség egyeztetést kezdeményez a szurkolói képviseletekkel is arról, hogy milyen módon tudnak és kívánnak a mérkőzés sikeres megvívásához segítséget nyújtani a magyar válogatottnak. Az MLSZ minden támogatást megad ezen a területen a szurkolói kezdeményezéseknek. 

A részletekről az MLSZ folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt.

Kimaradt?