Liga 1: „magyar góllal" nyert az U a Gloria ellen

A két évvel ezelőtti bajnoka, a Galaci Oţelul csatlakozhat még hétfő este a labdarúgó Liga 1 tabelláját hibátlanul vezető három csapathoz - Pandurii, Steaua és Dinamo - amennyiben a Rapid elleni hazai mérkőzésén nyerni tud.szilagyi

Mint korábban írtuk a bajnok a kolozsvári CFR 1907-nek csak 2-2 döntetlennel sikerült hangolnia a szerdán sorra kerülő Bajnokok Ligája mérkőzésre. Pászkány Árpád csapata szerdán 21.45-kor fogadja a BL  harmadik selejtezőkörében a Constantin Rădulescu stadionban a cseh bajnok Slovan Liberec csapatát.

Meglepőnek számít a Târgu Jiu-i Pandurii hibátlan mérlege, a Zsil-völgyi alakulatnak attól a Medgyestől sikerült elrabolnia mindhárom pontot, amely az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a bajnok CFR otthonában.

Fordulatos, gólgazdag mérkőzést játszott az Astra és a Steaua. Bár a hazai alakulat háromszor is vezetéshez jutott, a végső győzelmet a fővárosi katonacsapat szerezte meg.

Vasárnap a FC Vaslui kiütéses verességet mért a Florian Walter által Kolozsvárról átigazolt játékosokkal megerősített Petrolul csapatára. A nap utolsó mérkőzésén az önmagát kereső Szamos-parti egyesület Szilágyi Zsolt fejesgóljával legyőzte a besztercei Gloriát.

Liga 1, második forduló

Eredmények

FC Brassó - CS Turnu Severin 2-1

Ceahlăul Piatra Neamţ - Kolozsvári CFR 2-2

Gaz Metan - Pandurii 0-2

Astra Ploieşti - Steaua 3-4

FC Vaslui - Petrolul Ploieşti 3-0

Kolozsvári U - Besztercei Gloria 1-0

Dinamo - CSM Iaşi 5-2

Hétfő

Concordia - Viitorul Konstanca 18:30

Oţelul -  Rapid 20:20

 

Kimaradt?