„A videobíró a modern futball jövője” – mondja a FIFA-elnök

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke rendkívül elégedett azzal, ahogy a videobíró tesztelése zajlik az oroszországi FIFA Konföderációs Kupán. 

A FIFA első embere szerint a sportágban ez a technológia jelenti a jövőt: „Eddig nagyon elégedett vagyok a VAR-ral (angolul video assistant referee – szerk megj.). Láthattuk, ahogy a videobíró segített a játékvezetőknek meghozni a helyes döntéseket. Végre megvalósult, amire a rajongók évek óta várnak. Ez a torna egy mérföldkő, a videobíró a modern futball jövője” – nyilatkozta Infantino.

​A technológiát már több alkalommal is használták a Konföderációs Kupán, egyes eseteknél azonban vitákat szült. A Kamerun–Chile mérkőzésen a dél-amerikaiak szabályosnak tűnő gólt szereztek az első félidő végén, de a felvételek megtekintése után az asszisztensek leshelyzet miatt érvénytelenítették a gólt.

A chileiek is látták a visszajátszást a stadion óriáskivetítőjén, és a meccs emberének később megválasztott Arturo Vidal azonnal reklamálni kezdett a játékvezetőnél. Később a Bayern München játékosa hideg fejjel a következőt nyilatkozta a videobíróról: „Kissé fura a felvételekre várni, de hozzá kell szokjunk. Ezek a dolgok segítenek jobbá tenni a futballt.” – a chileiek egyébként 2–0-ra nyerték meg első meccsüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?