Állami támogatásra vár a kerékpáros-szövetség

Három év után először kap támogatást a minisztériumtól a Novák Károly Eduárd által irányított Román Kerékpáros Szövetség (FRC).

A csíkszeredai sportvezető egy hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a finanszírozási szerződést elfogadta az illetékes minisztériumi bizottság, így azt hamarosan aláírhatják.

„Három nagyon nehéz év után újból támogatást kapunk az Ifjúsági- és Sportminisztériumtól. Az említett időszakban azt éreztük, hogy a kezeink és a lábaink meg vannak kötve. Most azonban felszabadultunk, nagyon örülök, hogy jó kapcsolatban állok Marius Dunca miniszterrel. A finanszírozási szerződés aláírása folyamatban van, ezt már elfogadta a bizottság. Erre az évre 387 500 lejt különítettek el számunkra. Korábban sikerült kifiezetnünk egy 500 ezer lejes tartozást az ANAF-nak” – nyilatkozta a Román Kerékpáros Szövetség elnöke.

Novák Károly Eduárd hozzátette, hogy a szövetség a brassópojánai nemzeti sportközpontnak, a Vaslui Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságnak, illetve a Bihar és Hargita megyei rendőrségnek is tartozik, összesen 15 ezer lejjel. A kerékpáros szövetség elnöke szeretné, ha jövőtől ismét megrendeznék az évek óta szünetelő romániai körversenyt.

„Mandátumom első évében, vagyis 2013-ban megrendeztük Románia Kerékpáros Körversenyét, ezt követően viszont három támogatás nélküli év következett, a számláinkat lezárták. Ebben az évben már nem tudjuk megrendezni a versenyt, túl késő nekilátni a szervezésnek. Jövőre viszont a célkitűzéseink között szerepel, terveink szerint a körverseny 2.1-es besorolást kapna, így az Eurosport is közvetítené. Ha minden jól megy, 2018-ben Románia körversenye nagy lendülettel fog visszatérni” – fejtette ki Novák.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?