IFFHS: a Kolozsvári CFR a legjobb kelet-európai csapat

Egy helyet előrelépve a Kolozsvári CFR 1907 immár a 30. helyet foglalja el a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet (IFFHS) februári összesítése szerint. A fellegvári alakulat a legjobban helyezett kelet-európai klub, a Liga 1 jelenlegi listavezetője, a Bukaresti Steaua három helyet visszaesve csak az 51. helyen áll.cfr-dt-3

A tabellát továbbra is az FC Barcelona vezeti. A katalán együttest az Atlético Madrid követi, amely megelőzte a Bajnokok Ligája-győztes Chelseát és az argentin Boca Juniors csapatát. A kolozsvári vasutasokat csak nyugat-európai és dél-amerikai csapatok előzik meg.

A listára - amely 400 klubot rangsorol - kilenc romániai és két magyarországi csapat került fel.

Paulo Sergio csapata a januárban nyilvánosságra hozott 2012-es összesítés szerint a Lazio Róma és az Ulsan Hyundai Horagi FC társaságában a 31. helyen tanyázott. A vasutasok Európa-ligabeli ellenfele, az Internazionale Milánó négy helyet esett vissza a januárhoz képest, a nerrazurrik jelenleg a 19. helyen állnak.

A Bukaresti Steaua az 51., a Rapid 118., a FC Vaslui 157. a Bukaresti Dinamo 223., a Ploiești Petrolul 302., az Astra Giurgiu 328. a Concordia Chiajna 375., a Galaci Oţelul pedig 386. helyet foglalja el az IFFHS 400-as rangsorțban.

A magyar csapatok közül a legjobban az Európa Liga aktuális sorozatában a csoportkörig jutott és ott kvartettjében két győzelemmel, hat ponttal a harmadik helyen végzett Videoton végzett, a székesfehérváriak a 109., a bajnoki címvédő Debrecen pedig a 227. helyen zárt.

A klubok 400-as listája az IFFHS honlapján tekinthető meg.

Kimaradt?