Streetballtól a sakkig – elrajtolt a 11. Sepsiszentgyöri Sportnapok

Hatvanöt sportágban próbálhatja ki magát több ezer profi és amatőr sportoló és mozgást kedvelő civil a 11. Sepsiszentgyörgyi Sportnapokon. A csütörtöktől vasárnapig tartó négynapos eseménysorozat az ország egyik legnagyobb tömegsport-rendezvénye. 

Nemes Áron, a sepsiszentgyörgyi sportiskola igazgatója, az esemény szervezője szerint közel 40 sportegyesület hozzájárulásával 80-nál is több programszámot kínál az idei Sportnapok. Várakozások szerint mintegy háromezer sportolni vágyó próbálhatja ki magát a 65 különböző sportág valamelyikében.

A nagyszabású rendezvény benépesíti Sepsiszentgyörgy minden sportlétesítményét, így a stadiont, a két sportcsarnokot és környékét, az uszodát, több iskola sportpályáját és a város főterét is. A szervezők vetélkedőt is hirdettek a sepsiszentgyörgyi diákok körében.

Arra ösztönzik a sporttanárokat, hogy mozgósítsák az osztályaikat. Minden résztvevő diák kap egy lapot és azon pontokat gyűjthet, ha benevez a különböző sporteseményekbe. A legsportosabb diákok, illetve tanáraik értékes díjakat nyerhetnek – tájékoztatott Nemes Áron.

A Sepsiszentgyörgyi Sportnapokat csütörtök délután a Stadionban az Olimpiai színek stafétájával indítják, a hivatalos megnyitó után Szabó Kati-futás következik a háromszéki olimpikon tiszteletére. A Vadász utcai sportteremben pedig elkezdődik a lány és fiú sulifoci-bajnokság.

A következő négy nap alatt bemutatkoznak a helyi sportegyesületek, így számtalan sportprogram és bemutató közül válogathatnak nézők és benevezők. Lesz streetball-, tűzzsonglőr-, legsportosabb osztály, pedagógus labdarúgókupa-, labdarugó és kosárlabda bajnokság-, gyepsí-bemutató-, teqball-, asztalitenisz kupa-, biciklis felvonulás-, zumba, samba és társaságitánc bemutatók-, biciklis trial show-, kutyaidomítás bemutató-, boksz-, aerobik-, vívás bemutatók-, lábtenisz kupa-, curling bemutató-, görhoki és görkorcsolya bemutató-, óriás vízes csúszda-, buborékfoci-, jóga-, fight club-, kangoo-, zumba, aerobik és afro dance bemutatók-, kézilabdakupa-, baranta-, méta bemutató-, cselgáncs, dzsúdzsucu bemutatók-, úszóversenyek-, autós ügyességi verseny-, repülőgép modellezés-, karting-, fallabda-, terepduatlon-, búvárkodás bemutató-, kutyafogathajtás-, ritmikus gimnasztika-, tiroli pálya-, bicikli ügyességi verseny-, lovastorna és lovasíjász-bemutató-, illetve sakkverseny.

Szombaton 14 órától a sepsiszentgyörgyi önkormányzat díjazza az elmúlt esztendő legjobb ifjúsági és felnőtt sportolóit, illetve edzőit. Szombat este a stadion melletti színpadon 21.30-tól a Lávmasin Sz!nteZenekar koncertezik. További információkat és részletesebb programot a www.sportnapok.ro honlapon találnak. 

Kimaradt?