NHL-nagydöntő: előny a Pingvineknél

A Pittsburgh Penguins csapata 5–3-ra legyőzte a Nashville Predators együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga nagydöntőjének első mérkőzésén.

A rendkívül izgalmas összecsapáson a hazai pályán szereplő címvédő háromgólos előnyt alakított ki az első játékrész végén. A Nashville azonban a második harmadtól átvette az irányítást, és az 54. percben Frederick Gaudreau az egyenlítő gólt is megszerezte.

​A hajrában viszont ismét a pittsburghi alakulat szerzett gólokat, így a Penguins megtartotta pályaelőnyét az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Érdekesség, hogy a győztes csapat mindössze 12 kapura lövést hozott össze az első mérkőzésen, a középső játékrészben egyetlen védést sem kellett bemutatnia Pekka Rinnenek, aki csupán 63 százalékos hatékonysággal hárította a lövéseket.

A második meccset szintén a PPG Paints Arénában rendezik szerdáról csütörtökre virradóra.

NHL, nagydöntő, 1. mérkőzés

Pittsburgh Penguins–Nashville Predators 5–3 (3–0, 0–1, 2–2)
gólok: Jevgenyij Malkin (16., kettős emberelőnyből), Conor Sheary (17.), Nick Bonino (20., 59., utóbbi üres kapus találat), Jake Guentzel (57.), ill. Ryan Ellis (29., emberelőnyből), Colton Sissons (51., emberelőnyből), Frederick Gaudreau (54.)
kapura lövések: 12–26
büntetések: 6–6 perc

A találkozó összefoglalója itt tekinthető meg.

Kimaradt?