Sepsi OSK: az álom valóra vált, leszögezték az új célkitűzést

A Liga 2 után az élvonalban is megállná a helyét Sepsiszentgyörgy labdarúgócsapata, amely támogatókat és új játékosokat is keres. Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa elmondta, hogy már elkezdték átalakítani a város stadionját.

Amint arról hírt adtunk, a székelyföldi csapat vasárnap újabb három pontot szerzett idegenben, ezúttal a Resicabányai Metalul ellen. Hadnagy Attiláék a minimális különbségű sikerrel feljutottak az első osztályba, korábban ez a teljesítmény egyetlen Kovászna vagy Hargita megyei fociklubnak sem sikerült.

„Nagyon örülünk, amiért történelmet írtunk. Gratulálok a fiúknak, akik sokat dolgoztak. Egy éve még az járt a fejünkben, hogy ne essünk ki, most pedig feljutottunk az első ligába. Másoknak több pénzük és a miénknél sokkal jobb játékoskeretük van, de nem jártak sikerrel” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Valentin Suciu vezetőedző, aki hozzátette, szeretnének a jövőben is Sepsiszentgyörgyön játszani, hiszen a városért jutottak fel a Liga 1-be.

​Diószegi László szándékában áll, hogy a nyári átigazolási időszakban hat-hét új labdarúgóval bővüljön a csapat kerete. Az élvonalban ugyanakkor a szezon végén a tizedik helyen szeretné látni együttesét a háromszéki vállalkozó. A Vállakozó egy rádióinterjúban elmondta: a július 15-én kezdődő bajnokságban az a céljuk, hogy bent maradjanak a hazai labdarúgás élvonalában, ahol a 10-11-ik helyet célozzák meg, és az, hogy a sepsiszentgyörgyiek büszkék legyenek a csapatra.

Hol lesz a hazai pálya?

Már elkezdték átalakítani a minisztériumi tulajdonban lévő sepsiszentgyörgyi stadiont, amely jelenleg 2000 férőhelyes, de befogadó képességét 4500-ra kell növelni. Az új székek elhelyezéséhez a szurkolók segítségét is kérték. Diószegi László szerint az újonnan első ligába jutott csapatok kérhetnek egy éves halasztást az éjszakai kivilágítás és a pályamelegítés üzembe helyezéséig.

Azonban több százezer eurónyi beruházásra lenne szükség ahhoz, hogy a sepsiszentgyörgyi pálya megfeleljen a követelményeknek, így 4500 férőhelyesre kell növelni a befogadóképességet, amiből 300 hely fedett kell legyen, emellett korszerű beléptető rendszert kell felszerelni nézőszámlálóval, a stadion be kell legyen kamerázva, 5 vészkijáratot kell biztosítani de kell legyen korszerű öltöző, orvosi és doppingvizsgáló szobák is.

Május 30-án, kedden Sepsiszentgyörgyre érkeznek a Román Labdarúgó Liga és a mérkőzéseket közvetítő tévétársaság szakemberei, hogy felmérjék a terepet. A Sepsi OSK tulajdonosa szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy másfél hónap múlva a brassói pályáz kezdik el a bajnokságot, időközben korszerűsítik a sepsiszentgyörgyi stadiont, hogy februártól a visszavágókat már hazai pályán tudják játszani.

Mindenkire számítanak a mostani keretből

Diószegi László szerint az első ligás szereplésnél számítanak minden jelenlegi játékosra és az edzőre, mert mindenki megérdemel egy esélyt, aki hozzájárult a sikerhez, de 6-7 új játékossal szeretnének még erősíteni. A Sepsi OSK jövő szerdán Sepsiszentgyörgy főterén ünnepli meg az első ligába való feljutást, amikor fellép az Edda együttes. 

A sikeres Liga 2-es szereplés egyik titkát is elárulta: „Minden egyes mérkőzés előtt a játékosok két percre körbe gyűltek és elmondták elejétől végéig a Miatyánkot. A románok románul, a magyarok magyarul. Ennyi imádság nem maradhatott meghallgatás nélkül, lám sikerült bejutni a Liga 1-be.”

Kapcsolódók

Kimaradt?