Kikapott az UTA, a Sepsit már csak ménkű tarthatja vissza a Liga 1-től

Óriási ajándékot kapott a Sepsi OSK a CS Balotești csapatól, amely azzal, hogy csütörtökön délután idegenben legyőzte 2-1-re az Aradi UTA alakulatát, mondhatni bejuttatta a háromszéki együttest a labdarúgó Liga 1-be.

Elveszítette a második helyért – és ezzel az egyenes ági feljutásért – folyó versenyt az UTA, miután csütörtökön kora este váratlan vereséget szenvedett a Balotești-től, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójának záró meccsén.

A „hazai” pályán – még mindig Világoson – játszó aradiak az elmúlt fordulókban lehengerlő formában szerepeltek, ezért a papírforma azt engedte sejtetni, hogy a mezőny második feléhez tartozó ellenfelüket simán verik. Laurențiu Roșu vezetőedző tanítványainak a vállát nyomhatta a győzelmi kényszer (a fő rivális Sepsiszentgyörgy korábban begyűjtötte a három pontot), talán emiatt is görcsöltek be. Tény, hogy a vendégek két góllal is vezettek, mire az aradiaknak a hajrában – büntetőből – sikerült szépíteniük.

Az UTA a harmadik helyet nem veszítheti már el, ami azt jelenti, hogy – akárcsak az elmúlt idényben – pótselejtezőt játszhat az élvonalba jutásért az I. Liga alsóházi rájátszásának hatodik helyezettjével. Elméletileg, még befuthat a második helyre, de ehhez a Sepsinek el kellene veszítenie mindkét hátralévő meccsét (amire kicsi az esély), az aradiaknak pedig nyerniük kellene az utolsó fordulóban, Târgovişte ellen.

Az utolsó előtti játéknapon, most hétvégén szabadnapos lesz az UTA, így a székelyföldi csapat, ha nyer, a feljutást ünnepelheti.

Eredmények: 

  • Juventus Bukarest - Foresta Suceava 5-1 
  • Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy - Dacia Unirea Brăila 3-0 
  • Luceafărul Nagyvárad - Mioveni 2-1
  • Academica Clinceni - Politehnica Temesvár 2-2
  • Afumaţi - Metalul Resicabánya 5-2
  • Dunărea 2005 Călăraşi - Chindia Târgovişte 3-1
  • UTA Bătrâna Doamnă Arad - Baloteşti 1-2 

Az élen: 1. Juventus 78 pont / 32 meccs, 2. Sepsi 67/32, 3. UTA 65/33.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?