Baszk csatár érkezik a Kolozsvári CFR csapatához

A spanyol másodosztályból igazolt középcsatárt a Kolozsvári CFR, Urko Vera legutóbb a CD Mirándes csapatánál szerepelt – írja a digisport.ro.

A Baszkföldön született 30 éves támadó pályafutása során közel húsz klubnál focizott már, 2011-ben öt mérkőzés alatt egy gólt szerzett az Athletic Bilbao színeiben. A spanyol játékosért nem kell átigazolási díjat fizetniük a kolozsváriaknak, mivel Vera júniustól szabadon igazolható válik.

​Nem ő a CFR első nyári szerzeménye, korábban a montenegrói Szasa Baliccsal is megállapodtak a vasutasklub vezetői. A 27 éves labdarúgó – aki bal- és középhátvéd poszton egyaránt bevethető – visszatér Erdélybe, a 2015/16-os szezonban a Marosvásárhelyi ASA-t erősítette. A 12-szeres montenegrói válogatott hátvéd most az FK Szarajevótól távozik.

Vasile Miriuță, a Kolozsvári CFR vezetőedzője a héten a Digi Sport televíziónak azt nyilatkozta, kemény csapattal vágnak neki a következő szezonnak:

„Lopes, Bud és Juan Carlos biztosan elmegy, ahogy további három-négy játékos, akikkel szerződésünk van. A csapatot Deac és Camora köré építjük, kemény lesz a keretünk. Nyolcvan-kilencven százalékban külföldi játékosokat igazolunk, nagyon nehéz olyan labdarúgókat leigazolni, mint Budescu.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?