Megismételte tavalyi bravúrját: megnyerte a madridi tornát Simona Halep

Simona Halep nyerte szombat este a Mutua Madrid Open salakpályás tornát. A román teniszező a francia Kristina Mladenovicet győzte le a döntőben három szettben, 7-5, 6-7, 6-2 arányban.

Halep eddig háromszor jutott a madridi fináléba, és másodszor emelheti magasba a trófeát. Első alkalommal tavaly nyerte meg a tornát. A végső győzelemért több mint egymillió euró pénzjutalmat és 1000 ATP-pontot kap. Ezzel várhatóan visszakapaszkodik az 5-ik helyre a jelenlegi 8-ikról a világranglistán.

A döntőben a román teniszezőnek nem volt könnyű dolga az első két szett rendkívül szoros küzdelmet hozott. A nyolcadik helyen kiemelt francia lánynak a második játszmában sikerült kiegyenlíteni az állást, a harmadikban azonban Simona Halep uralni tudta a hátát is fájlaló ellenfelét.

A konstancai sportolónak a döntő volt a harmadik háromszettes mérkőzése ezen a tornán, és az első kettőben (az olasz Roberta Vinci, majd az ausztrál Samantha Stosur ellen) vert helyzetből fordított, még meccslabdákat is hárítania kellett. Elmondható: győzelme annak tudható be, hogy mentálisan rendkívül sokat erősödött az utóbbi időben.

A Ion Țiriac román üzletember tulajdonában lévő Mutua Madrid Open egyike a szezon négy "premier mandatory" tornájának, amelyek a legjelentősebbek a Grand Slam-versenyek után. A román lányok szinte mindig jól szerepelnek ezen a versenyen, tavaly például négyen jutottak a negyeddöntőbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?