Kézilabda: sima bukaresti vereség, szárnyalt a Vardar

A vártnál jóval könnyebben győzte le a Vardar Szkopje a címvédő CSM București csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája második elődöntőjében. Per Johansson lányai gyakorlatilag az első félidőben elbukták a meccset.

Kevéssel azt követően, hogy a Győri ETO 26:20-ra nyert a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen, újból megtelt a budapesti Papp László Sportaréna kézilabda-rajongókkal. A Final 4 második szombati mérkőzésén a CSM București és a Vardar Szkopje csapott össze, a macedónoknak pedig volt amiért visszavágni, hiszen egy éve szintén Budapesten, ráadásul a sorozat ugyanezen szakaszában szenvedtek vereséget a CSM-től.

​A macedón gárda ezúttal nagyon fegyelmezetten kezdett, az első percben már kettővel vezetett a Vardar, amely a folytatásban is jóval motiváltabbnak tűnt – hamarosan 7–1-es hátrányban álltak a bukarestiek. Oana Manea beállása után feljavult kissé a támadójáték, de a Bajnokok Ligája címvédője nem tudta megakadályozni az ellenfél gyorsindításait.

Inna Szuszlina, a Vadar orosz kapusa egymás után szedte ki a heteseket, ami tovább rontotta a román együttes esélyeit. Per Johansson hiába kért időt kétszer is az első félidőben, harminc perc alatt 21 (!) gólt szenvedett el csapata.

A katasztrofális kezdés után a második játékrészben már nem tudott csodát tenni a CSM București. Bár jóval kiegyensúlyozottabbá vált a játék, a Vardar kézben tartotta a meccset. Niombla és Torstennson révén rendre faragtak a hátrányból a CSM kézilabdázói, a túloldalon viszont Penezic és Lekic is termelte a gólokat. Végül öt gól maradt a különbség.

Vasárnap a Buducsnoszt Podgorica és a CSM București 16.15-től játszik helyosztót, a Győri Audi ETO KC–Vardar Szkopje döntő romániai idő szerint 18.45-kor kezdődik.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő 
Budapesti Papp László Sportaréna, 12 ezer néző

CSM București–Vardar Szkopje 33:38 (13:21)
gólok: Niombla 8, Torstensson 5, Gulldén 4, Martin Berenguer 4, Lobach 3, Curea 2, Manea 2, Mehmedovics 2, Ayglon Saurina 1, Bazaliu 1, Brădeanu 1, illetve Penezic 7, Radicsevic 7, Lekics 6, Lacrabere 5, Herrem 4, Covic 3, Damjanovics 2, Lazovic 2, Althaus 1, Kimrova 1.
hétméteresek: 8/5, illetve 2/0
kiállítások: 2, illetve 12 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?