Bevette Monacót a stabilan focizó Juventus

Idegenbeli sikerrel alapozta meg döntőbe jutását a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Juventus együttese. Az olasz bajnokcsapat újabb meccset hozott le kapott gól nélkül, Gonzalo Higuaín cserében kettőt vágott a Monacónak.

A Real Madrid mellett a Juventus FC is bizakodva várhatja a BL elődöntőjének jövő heti visszavágóit. Szerdán este a vendégek nyerték a francia és az olasz élvonal listavezetőjének első csatáját. A Juve fegyelmezett védekezéssel és néhány Buffon-bravúrral állította meg a korábban rendkívül gólerős hercegségbeli alakulatot, az AS Monaco a 0–2-s hazai kudarccal távol került a cardiffi finálétól.

Massimiliano Allegri részéről jó döntésnek bizonyult, hogy Dani Alves ezúttal nem hátvéd-, hanem középpályás-poszton szerepelt. A brazil nagy játékkedvet mutatott a jobb szélen, mindkét gólban fontos szerepe volt. A 29. percben Alves egy ellentámadáson sarkas passzal hozta ziccerbe Higauaínt, aki be is lőtte a helyzetet. A második féliődben újabb gól született a dél-amerikaiak összjátékából, Alves tökéletes ívelését Higuaín elvetődve a hálóba küldte.

A házigazdák legveszélyesebb embere a BL-ben eddig öt gólig jutó Kylian Mbappé volt, de a francia tini most nem tudott érvényesülni a nála 21 évvel idősebb Gianluigi Buffonnal szemben. A sokat látott olasz kapus háromszor is blokkolta a Monaco csodagyerekét, Buffon a rendes játékidő utolsó percében is óriásit mentett a csereként beállt Valère Germain fejesénél.

A Juventus sorozatban hatodik mérkőzésén nem kapott gólt a Bajnokok Ligájában, Buffon kapuját legutóbb Nicolás Pareja (Sevilla FC) vette be a nemzetközi kupában, 2016. novemberében.

UEFA Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

  • AS Monaco–Juventus FC 0–2 (0–1)
  • ​gól: Gonzalo Higuaín (29., 59.)

Monaco: Danijel Subasic – Nabil Dirar, Kamil Glik, Jemerson, Djibril Sidibé – Bernardo Silva (Almamy Touré, 82.), Fabinho, Tiemoué Bakayoko (Joao Moutinho, 66.), Thomas Lemar (Valère Germain, 66.) – Kylian Mbappé, Radamel Falcao. Vezetőedző: Leonardo Jardim.

Juventus: Gianluigi Buffon – Alex Sandro, Giorgio Chielini, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli – Miralem Pjanic (Mario Lemina 89.), Claudio Marchisio (Tomás Rincon 81.) – Dani Alves, Paulo Dybala, Mario Mandzukic – Gonzalo Higuaín (Juan Cuadrado 77.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?