Divízió I-es jégkorong-vb: Vas János számára véget ért a kijevi torna

Bordarepedése miatt már nem játszik Vas János a kijevi divízió I/A jégkorong-világbajnokságon. A lengyelek elleni csütörtöki mérkőzést Gőz Balázs is kihagyja, a DVTK Jegesmedvék játékosa bokasérülést szenvedett.

Vas János a csütörtök délelőtti félórás átmozgató edzést a lelátóról nézte végig. A csatár az osztrákok elleni hétfői mérkőzésen sérült meg, azt a találkozót még végigjátszotta, a keddi, dél-koreaiakkal szembeni összecsapást viszont kihagyta. Akkor még reménykedett benne, hogy esetleg fájdalomcsillapítókkal és speciális tapaszokkal szerepelhet a hátralévő két fordulóban.

​„Túlságosan nagy a kockázat, így a lengyelek és a kazahok ellen sem játszom. Ha egy erős ütés érné a felsőtestemet, baj történhetne” – mondta Vas az MTI-nek.

A csapattól származó információ alapján az edzést követően derült ki, hogy bokasérülése miatt a DVTK Jegesmedvék hátvédje, Gőz Balázs nem játszhat a lengyelek ellen.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló magyaroknak akkor van esélyük feljutni a 16-os elitbe, ha csütörtökön a lengyeleket, pénteken pedig a kazahokat legyőzik alapjátékidőben, miközben Ausztria a dél-koreaiak és a lengyelek ellen legfeljebb két pontot gyűjt be.

Az már szerdán eldőlt, hogy a házigazda ukránok esnek ki a divízió I/B-be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?