A legjobb fociedzők közé sorolja Mircea Lucescut a L'Equipe

A szentpétervári Zenitnél edzősködő Mircea Lucescu bekerült a L'Equipe azon összeállításába, amely a futballvilág ötven legjobb edzőjét mutatja be.

A tekintélyes francia sportnapilap soknyelvű tudósnak nevezi a román edzőt. Mint írják, Lucescu mindig új távlatokat akart megnyitni a játékosai számára, arra bátorítva őket, hogy az éjszakai bárok helyett inkább színházba menjenek és könyveket olvassanak.

A L'Equipe Mircea Lucescu sikereit is összesítette, eddigi pályafutása során a bukaresti edző 12 bajnoki címet és kilenc kupagyőzelmet ünnepelhetett csapataival, egy alkalommal az UEFA Kupát is megnyerte.

A 71 éves román tréner tavaly hosszú és sikeres időszakot zárt le, amikor felállt a Sahtar Donyeck kispadjáról. Korábban a Rapid Bukarestnél (1999), valamint Törökországban, a Galatasaray-jal (2002) és a Besiktassal (2003) is bajnok lett.

Az ötvenes toplistán Mircea Lucescu olyan neves edzőket előz meg, mint a chilei Manuel Pellegrini, a brazil Luiz Felipe Scolari, az olasz Giovanni Trapattoni, vagy a svéd Lars Lagerbäck.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?