Már 560 áldozata van a brit labdarúgóklubokat érintő pedofilbotránynak

A brit rendőrség tájékoztatása szerint a labdarúgóklubokat érintő pedofilbotránynak már 560 áldozata és 252 beazonosítható gyanúsítottja van.

A Nemzeti Rendőrfőnöki Tanács (NPCC) által folytatott vizsgálat kedden nyilvánosságra hozott adatai alapján az áldozatok 96 százaléka fiú, döntően négytől húszéves korig. Az NPCC eddig 1432 ügyet vizsgált meg, amelyekhez 311 amatőr és profi klubnál gyűjtött információt. A rendőrség tudomására jutott 25 olyan eset, amely nem a labdarúgással, hanem más sportágakkal - atlétika, birkózás, golf, harcművészet, krikett, rögbi, tenisz, torna, úszás, vitorlázás - hozható összefüggésbe.

A brit rendőrség decemberben jelentette be, hogy az utánpótláskorú labdarúgókat érintő szexuális zaklatási ügy szálai az 1970-es évekig vezethetők vissza. A hatóságok az egész országra kiterjedő vizsgálatot indítottak, mivel egy korábbi játékos, Andy Woodward elárulta, hogy az ifjúsági csapat edzője szexuálisan zaklatta. Egyben felszólított mindenkit, hogy akivel ilyesmi történt, hozza nyilvánosságra az esetet. Néhányan ennek a televízió nyilvánossága előtt tettek eleget, ezért is robbant ki országos botrány az ügyből.

Kimaradt?