Elődöntős a Real és az Atlético

Elsőként az Atlético Madrid, majd a városi rivális Real is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A tavalyi döntősök közül Cristiano Ronaldóék szenvedtek többet, a Santiago Bernabeu Stadionban a Bayern München hiába küzdött, a hosszabbításban kiesett.

A hazai 1–0 után az Atlético viszonylag simán elintézte a továbbjutást a Leicester City pályáján. Saúl Ñíguez a 26. percben megszúrta fejjel Filipe Luis beadását, a hosszú sarokra pedig már nem ért oda Kasper Schmeichel, az angol bajnok dán kapusa. Ahhoz, hogy összesítésben megfordítsák az állást, a „rókák” három góllal kellett volna feleljenek. Ebből végül csak egy jött össze, a második félidő első felében Jamie Vardy jutatta a kapuba a labdát. Az Atlético összeségében megbirkózott a Leicester City nyomásával, és megérdemelten jutott a négy közé.


Időközben Madridban izgalmasan alakult a Real és a Bayern közti második mérkőzés. A rendes játékidőben úgy tűnt, mintha inkább a bajorok szerepelnének otthon, Carlo Ancelotti legénysége uralta a meccset. Ennek az 53. percben meglett az eredménye, Casemiro elhibázott egy szerelést a tizenhatoson belül, Robben a földre került, Lewandowski pedig „büntetett”. A nyíltsisakos küzdelem később egy gyors gólváltás után pörgött fel méginkább. Casemiro beadását Ronaldo befejelte a 76. percben, de pillanatokkal később ismét a Bayern vezetett, Sergio Ramos ugyanis összehozott egy öngólt.

Kevés maradt hátra a rendes játékidőből, a csapatok már-már a hosszabbításra készültek, amikor Arturo Vidalt egy szabályosnak tűnő szerelésért kiállította Kassai Viktor. A magyar játékvezető két sárgát mutatott fel a szokásához híven keményen futballozó chileinek, aki az első lapot még a találkozó elején kapta egy elkésett belépőért. A kiállítás után ugyanaz történt, amit a müncheni mérkőzés második félidejében láthattunk: kilenc mezőnyjátékossal a Bayern visszaállt, a Real pedig gólokat lőtt. A ráadásban Ronaldo újabb két gólt szerezett (egyiket nyílvánvaló leshelyzetből), majd Marco Asensio forgatta meg a kést a német együttesben. A Real 6–3-as összesítéssel ment tovább.


UEFA Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Real Madrid–Bayern München 4–2 (0–0, 1–2, 1–0, 2–0)
gól: Ronaldo (76., 105., 110.), Asensio (112.), illetve Lewandowski (53., büntetőből), Ramos (78., öngól)
kiállítva: Vidal (84.)
Továbbjutott a Real Madrid hosszabbítás után 6–3-as összesített eredménnyel

Leicester City–Atlético Madrid 1–1 (0–1)
gól: Vardy (61.), ill. Saúl Ñíguez (26.)
Továbbjutott az Atlético Madrid 2–1-es összesített eredménnyel

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?