BL: a madridi kluboknak áll a zászló

Két madridi labdarúgóklub, a Real és az Atlético is továbbjuthat kedd este az UEFA Bajnokok Ligájában, de nem nevezhető reménytelennek a Bayern München és a Leicester City helyzete sem.

Carlo Ancelotti, a Bayern München olasz mestere a müncheni visszavágóval ellentétben most harcba vetheti elsőszámú gólvágóját. Robert Lewandowski felépült sérüléséből, időközben viszont kérdésessé vált Jerome Boateng és Mats Hummels játéka. A háromszoros BL-győztes edzőnek várhatóan improvizálnia kell, mivel a védők közül Javi Martínezt egészen biztosan nem használhatja, miután a spanyol labdarúgót kiállították az odavágón.

Martínez két sárga lapja, illetve Vidal kihagyott büntetője nagyban meghatározta a müncheni meccset. A kevésbé sikeres első félidő után, a már emberelőnyben szereplő és az egyenlítőgólt is időközben megszerző Real teljesen átvette az irányítást. Manuel Neuer egy ideig szenzációs védésekkel tartotta a lelket csapatában, de Ronaldo duplájával végül 2–1-re nyert Zinedine Zidane együttese. A „királyiak” legnagyobb hiányzója a visszavágón Gareth Bale lesz, a walesi játékost vádlisérülés hátráltatja.

A másik párharcban az Atlético Madrid előnye nem tűnik túl acélosnak, ezzel együtt nagy meglepetésnek számítana, ha Diego Simeone fiai már a negyeddöntőben búcsúznának a sorozattól. Madridban egy vitatott góllal győztek a házigazdák, Antoinne Griezmann buktatásáért szabadrúgás járt volna, az ajándéktizenegyest pedig köszönte és bevágta a francia válogatott.

Simeone az angliai meccs előtti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ezúttal is apró részletek fognak dönteni, az argentin edző rendkívül nehéz meccsre és szoros végeredményre számít. Craig Shakespeare, a Leicester City edzője abban látja a siker kulcsát, ha csapatának sikerül párosítani az elszánt, tüzes futballt a hidegvérrel.

UEFA Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Keddi program

21.45 Real Madrid–Bayern München (Pro Tv, Dolce Sport 1, M4 Sport)
Az odavágó eredménye: 2–1 a Real Madrid javára

21.45 Leicester City–Atlético Madrid (Dolce Sport 2, Sport 1)
Az odavágó eredménye: 1–0 az Atlético Madrid javára

Hétvégi eredmények

Sporting Gijón–Real Madrid 2–3 (Čop 14., Vesga 50., illetve Isco 17., 90., Morata 59.)
Bayer Leverkusen–Bayern München 0–0
Crystal Palace–Leicester 2–2 (Cabaye 54., Benteke 70., illetve Huth 6., Vardy 52.)
Atlético Madrid–Osasuna 3–0 (Carrasco 30., 47., Filipe Luís 61.)

Lehetséges kezdőcsapatok

Real: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Isco, Benzema, Ronaldo.
Bayern: Neuer; Lahm, Alonso, Alaba, Bernat; Vidal, Thiago; Robben, Ribéry; Lewandowski, Müller.

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Morgan, Benalouane, Fuchs; Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton; Okazaki; Vardy.
​Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe Luís; Carrasco, Saúl, Gabi, Koke; Griezmann, Gameiro.

Kapcsolódók

Kimaradt?