Európa Liga: leszerepeltek a Besiktas rajongói, csapatuk is kikapott

A Besiktas szurkolóinak rendbontása miatt 45 perces késéssel kezdődött az UEFA Európa Liga negyeddöntőjének lyoni mérkőzése, amelyet a házigazda OL nyert meg 2:1 arányban.

A füstbombákkal felszerelkezett török drukkerek a stadion előtt provokálták a rendőröket, az arénában pedig verekedést kezdeményeztek a Lyon szurkolóival. A hazai csapat szimpatizánsai közül sokan a pályára menekültek a Besiktas fanatikusai elöl. A vendégtáborból egy embert le is tartóztattak.

​A hatóságok egyébként kiemelt kockázatúként kezelték a meccset, a BBC tájékoztatása szerint körülbelül 500 rendőr teljesített szolgálatot a Parc Olimpique Lyonnais stadionban és környékén – ez a megszokott rendőri felügyelet kétszerese.

A mérkőzésen sokáig a Besiktas vezetett, a török bajnokság éllovasa egy gyorsan elvégzett szabadrúgással került előnybe a 15. percben – Ryan Babel volt a befejező ember. A Lyon a végjátékban két gólt szerzett egymás után: előbb Corentin Tolisso, majd Jérémy Morel volt eredményes, utóbbi a tizenhatoson belül szerelte le Fabrit, a Besiktas spanyol kapusát.


Csütörtök este egyik hazai pályán szereplő klub sem kapott ki, az Ajax 2–0-ra nyert a Schalke ellen, a Celta Vigo 3–2-re verte a Genk csapatát, míg az RSC Anderlecht 1–1-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?