Május elején lesz Messi fegyelmi tárgyalása

Lionel Messinek május 4-én kell megjelennie a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága előtt az eltiltása ügyében.

Az argentin szövetség elnöke, Claudio Tapia csütörtök este Spanyolországba akart repülni, hogy meggyőzze a Barcelona játékosát, mindenképpen vegyen részt a zürichi meghallgatáson, de mivel éppen új szövetségi kapitányt keresnek, mégsem tudott elutazni.

Messit azért tiltották el négy válogatott mérkőzésre, mert az Argentína-Chile (1-0) világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd nem volt hajlandó kezet fogni vele. Bár a találkozót vezető brazil bíró jegyzőkönyvébe nem került be az eset, a FIFA vizsgálatot indított a győztes gólt büntetőből megszerző Messi ellen. Az eltiltásból még három találkozó van hátra. Ügyében az argentin szövetség fellebbezett a FIFA-nál.

Az eddigi szövetségi kapitányt, Edgardo Bauzát hétfőn menesztették a gyenge eredmények miatt - a csapat csupán az ötödik helyen áll a világbajnokság dél-amerikai selejtezőcsoportjában -, a posztra a Sevilla vezetőedzője, Jorge Sampaoli az elsőszámú jelölt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?