BL: a dortmundiak nem hajolnak meg a terror előtt

A dortmundi merénylet felborította a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének programját, szerdán három mérkőzést rendeznek az elsőszámú európai kupasorozatban.

Amint arról beszámoltunk, a Borussia Dortmund és az AS Monaco mérkőzését keddről szerdára halasztották, miután a hazai klub labdarúgóit szállító busz közelében bomba robbant. A támadásban megsérült Marc Bartra, a Dortmund hátvédjének csuklóját szerda virradóra megoperálták. A feltételezhetően iszlamista háttérű támadás összehozta a futballrajongókat, a német klub kezdeményezésére a dortmundi rajongók közül többen befogadták éjszakára a monacói szurkolókat.

​Hans-Joachim Watzke, a Dortmund ügyvezető igazgatója szerdán úgy fogalmazott, nem fognak meghajolni a terror előtt. „Meg akarjuk mutatni, hogy a terror és a gyűlölet soha nem irányíthat minket. Ez talán a legnehezebb szituáció, amivel meg kellett birkóznunk az elmúlt évtizedben. Ma este mindenkiért játszunk – a Borussia, a Bayern és a Schalke szurkolóiért is. És persze Marc Bartraért, aki azt szeretné, ha győznénk” – fejtette ki Watzke.

A hírek szerint Münchenben is megnövelték a rendőri jelenlétet, 21:45-től az Allianz Arénában a Bayern a Real Madriddal mérkőzik meg. A párosítás érdekessége, hogy nem is olyan régen a bajorokat irányító Carlo Ancelotti, illetve Zinedine Zidane, a Real trénere még együtt dolgozott a királyi gárdánál.

„Ez egy különleges alkalom lesz számomra, különleges a kapcsolatom a madridi klubbal és a játékosokkal. Zizu és én nagyon jó barátok vagyunk. Örülök, hogy ennyire összejöttek neki a dolgok a Reálnál és megnyerték az UEFA Bajnokok Ligáját” – nyilatkozta Ancelotti.

A Bayern olasz edzője Robert Lewandoski miatt aggódhatott az elmúlt napokban, a lengyel csatár ugyanis kisebb sérülést szenvedett a Borussia Dortmund elleni hétvégi rangadón, nem biztos, hogy pályára léphet szerdán este.

Egy időben a müncheni mérkőzéssel kezdődik az Atlético Madrid–Leicester City párharc első felvonása. Diego Simeone csapata szombaton kétgólos döntetlent játszott a Real Madrid otthonában. Az angol bajnok a Premier League legutóbbi fordulójában az Evertontól kapott ki nagyon simán.

UEFA Bajnokok Ligája, negyeddöntő, szerdai program

19.45 Borussia Dortmund–AS Monaco (Dolce Sport 2, Sport 1 - hu)

Lehetséges kezdőcsapatok
​Dortmund: Bürki; Pisczcek, Papasztatopulosz, Bartra, Schmelzer; Weigl; Dembélé, Kagava, Pulisics, Guerreiro; Aubameyang.
Monaco: Subasic; Touré, Glik, Jemerson, Raggi; Silva, Fabinho, Moutinho, Lemar; Falcao, Mbappé.

21.45 Bayern München–Real Madrid (Dolce Sport 1, M4 Sport)  

Lehetséges kezdőcsapatok
Bayern: Neuer; Lahm, Javi Martínez, Boateng, Alaba; Vidal, Alonso, Thiago; Robben, Lewandowski, Ribéry.
Real: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Bale, Benzema, Ronaldo.

21.45 Atlético Madrid–Leicester City (Dolce Sport 2, Sport 1 - hu)

Lehetséges kezdőcsapatok
Atlético: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe Luís; Carrasco, Gabi, Koke, Saúl Ñiguez; Griezmann, Torres.
Leicester: Schmeichel; Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs; Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton; Okazaki, Vardy. 

Hétvégi eredmények 
Bayern München–Borussia Dortmund 4–1 (Ribéry 4., Lewandowski 10., 68., büntetőből, Robben 49., ill. Raphaël Guerreiro 20.)
Angers–Monaco 0–1 (Falcao 61.)
Real Madrid–Atlético Madrid 1–1 (Pepe 52., ill. Griezmann 85.)
Everton–Leicester City 4–2 (Davies 1., Lukaku 23., 57., Jagielka 41, illetve Slimani 4., Albrighton 10.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?