Berki Krisztián is indul a tornászok kolozsvári Európa-bajnokságán

A férfiaknál az olimpiai, világ és Európa-bajnok Berki Krisztián mellett Kállai Zoltán, Kardos Botond, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Boncsér Krisztián, valamint tartalékként Schweigert Dávid alkotja a magyar csapatot az április 19-én kezdődő kolozsvári egyéni torna Európa-bajnokságon.

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány keddi tájékoztatása szerint Berki és Kállai szerspecialistaként csak lólengésben, míg Kardos és Babos egyéni összetettben, mind a hat szeren szerepel. Az előzetes tervek szerint Vecsernyés nyújtón és korláton, Boncsér pedig a talaj mellett nyújtón és ugrásban mutatkozik be.

​A hétvégi országos bajnokságot követően hétfőn Tatára utazott a férfi válogatott, hogy ott folytassa a felkészülést a kontinensviadalra. Berki ugyanakkor továbbra is a Tornacsarnokban gyakorol. Néhány tornászra az Eb-ig még egy megmérettetés vár, a Kardos, Schweigert, Selmeczi Bánk, Vida Kornél, Vágner Levente és Bilics Bence összetételű együttes péntektől vasárnapig a Gdanskban sorra kerülő csapatversenyre utazik Lengyelországba.

Ezt követően jövő szerdán a budapesti Tornacsarnokban rendeznek egy nyilvános ellenőrző versenyt, ahol Berki kivételével az Eb-csapat minden tagja bemutatja gyakorlatát, ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy versenykörülmények között, pontozóbírók előtt szerepeljenek.

„Kardos és Babos indul egyéni összetettben az Eb-n, és amilyen teljesítményt a szer országos bajnokságon láttam tőlük, azt kell, mondjam, hogy biztató mindkét versenyző szereplése az Európa-bajnokságot tekintve. Berki Krisztián lólengésben dicséretesen szerepelt a hazai mezőnyben és várjuk tőle, hogy ugyanezt a gyakorlatát tökéletesen megcsinálja majd az Eb-n is, és elfoglalja a megérdemelt helyét az európai mezőnyben is” – mondta Sóvágó Lajos.

A háromnegyed részben összeállt női csapatot Draskóczy Imre szövetségi kapitány hétfőn jelentette be. Eszerint Kovács Zsófia, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka helye már biztos, a válogatott negyedik tagját pedig később, várhatóan a most hétvégi, kiskunfélegyházi verseny után jelöli ki a szakvezető.

Kimaradt?